Published On: Soare, Iul 1st, 2012

Maine incep probele scrise de la Bacalaureat

Share This
Tags

*Peste 172.000 de candidati au fost inscrisi la proba scrisa la limba si literatura romana, de la bacalaureat, care are loc maine * Toate centrele de examen sunt sub supraveghere video

Pentru mai bine de 170 de mii de elevi, maine are loc prima proba din examenul de maturitate.

Potrivit primelor rezultate prealabile de la probele de aptitudini, aproximativ 5.000 de absolventi au picat examenul de maturitate.

Primele rezultate la examenul de bacalaureat vor ajunge in cele 159 de centre prin intermediul presedintilor comisiilor naionale/municipale de examene. Impreuna cu lucrarile, candidatii vor cunoaste de pe borderou punctajul si notele la fiecare disciplina din aceasta sesiune de examene.

Prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana, care va avea loc azi 2 iulie, la ea inscriindu-se 171.720 candidati, in 3 iulie are loc proba la Limba si literatura materna, proba scrisa din 4 iulie reprezinta proba obligatorie a profilului.

Ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii care se va tine in 6 iulie. Afisarea rezultatelor va avea loc in 8 iulie, iar in 9 iulie, intre orele 8,00 si 12,00, depunerea contestatiilor. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 10 si 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Depunerea contestatiilor

Candidatii la examenul de bacalaureat care vor dori sa conteste total sau partial aprecierea, o pot face in timp de 48 de ore, conform metodologiei: se formuleaza o cerere in adresa presedintelui centrului de BAC, in care indica partile din lucrare ce urmeaza sa fie reverificate.

De precizat ca fiecare candidat are dreptul sa-si vada lucrarea verificata intr-un spatiu distinct si, obligatoriu, in prezenta presedintelui centrului de BAC. Centrele de BAC vor achizitiona lucrarile contestate in zilele de sambata si duminica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-