Published On: joi, Iul 19th, 2012

Pe faleza va fi inaltat un Obelisc de 10 metri cu o corabie in varf

Share This
Tags

Proiectul a fost incadrat in Programul Operational Regional 2007-2013, iar valoarea totala a conform contractului de finantare este de 16.083.364,48 lei.

Proiectul  urmareste amenajarea si reabilitarea spatiului de promenada, reabilitarea fantanilor cinetice cat si componenta tehnica a acestora si refacerea sistemului de iluminat pentru punerea in valoare a fantanilor in nocturna.

In acest sens se are in vedere montarea a 27 de stalpi de iluminat noi care iI va inlocui pe cei vechi. Stalpii cu inaltimea de 4 metrii vor fi prevazuti cu corpuri de iluminat cu lumina indirecta si cu oglina metalica pentru realizarea unui comfort luminos sporit.

Reabilitarea fantanilor cinetice nu va afecta latura artistica a acestora. Acest ansamblu de fantani a fost imaginat si creat pentru Braila de marele maestru artist plastic Constantin Lucaci. Fantanile vor avea jocuri de apa si de lumini, iar placajul de marmura de la cuvele fantanilor va fi inlocuit cu materiale superioare asemanatoare granitului.

Langa bazinele cu jocuri de lumini va fi realizata o instalatie de care va realiza sonorizarea ambientala pe o suprafata de 600 mp.

In spatiul de promenada se vor reamenaja spatiile verzi, unde se vor planta arbori, arbusti si gazon pe o suptrafata de 6, 376.34 mp, iar pentru intretinerea spatiilor verzi se va face un sistem de irigatii automat. De asemenea se vor reface platformele si aleile pietonale cu placi de granit, placile deteriorate de marmura de pe trepte si contratrepte vor fi inlocuite cu altele noi, si se vor realiza rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati.

In fata scenei se va amplasa un obelisc cu inaltimea de 10 m, care in varf va avea atasata o figurina in forma de corabie si care va fi luminat de doua reflectoare.

Pe esplanada vor fi montate doua panori ecran cu dimensiunile de 3,00 m X

2, 00 m pentru informarea si comunicarea cetatenilor.

Lucrarile de reabilitare au demarat in data de 12.09.2011, cand au fost predate catre constructorul Sc. Tancrad Srl, iar asistenta tehnica iI revine timp de 24 de luni societatii Bulding Srl. Brailenii se vor putea bucura de noua imagine a esplanadei de la data de 25 noiembrie 2013.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-