Published On: vin, Iul 27th, 2012

Liste inutile la buletin

Share This
Tags

*Pentru a-ti elibera buletinul trebuie sa vii de la miezul noptii sa fii printre primii inscrisi

Fie ca vrei sa-ti schimbi actul de identitate deoarece ti-a expirat, fie ca doresti sa-ti modifici domiciliul esti nevoit sa astepti ore in sir la o coada interminabila. Acesta insa este un caz fericit daca ai reusit sa-ti depui actele intr-o singura zi.

Cu toate ca la intrare se afla un cetatean care tine evidenta persoanelor, numarul celor care se inscriu pe lista este mai mare in raport cu timpul de lucru. Rolul acesteia este doar de a pastra ordinea si disciplina, nicidecum de a micsora timpul de asteptare al brailenilor.

Dar ce ordine, cand te inscrii pe lista astepti 5 ore la rand, iar cand intr-un sfarsit ai ajuns la ghiseu ti se inchide in nas, spunand ca s-a terminat programul de lucru.

Este cazul Georgetei D. care s-a inscris pe lista marti la orele 7.30 fiind a 168-a persoana. Atunci cand s-a interesat de actele necesare pentru schimbarea buletinului, Georgeta nu a fost lasata sa intre in cladire. Cum pe panoul de afara nu exista o asemenea lista, femeia a aflat de la un cetatean care avea actele pregatite.

Dupa multe ore de asteptare, ajunsa la ghiseu, femeia a intampinat o alta problema. “Un angajat de la administratia publica care vorbea mai mult decat sa-si faca datoria mi-a spus sa vin a doua zi deoarece programul pe ziua respectiva s-a incheiat”, a spus nemultumita, Georgeta.

Nici a doua zi nu a reusit sa depuna actele pentru a-si elibera buletinul. A ajuns la ora 9.00, iar cand a vazut ca pe lista erau inscrise 160 de persoane, s-a hotarat sa amane pentru urmatoarea zi.

Abia a treia zi a reusit sa ajunga la ghiseu inainte sa inchida, in conditiile in care s-a inscris pe lista de la orele diminetii pentru programul de dupa amiaza.

Pentru a fi printre primii inscrisi ar trebui sa vii la miezul noptii sa fii sigur ca nu stai degeaba a doua zi.

Astazi era la fel de aglomerat. Pana la orele 10.30 erau inscrise 83 de persoane, dintre care 20 au avut acces inauntru. Programul incepe de la 8.30 si se incheie la 12.30, ceea ce inseamna ca in urmatoarele doua ore ar mai trebui sa intre alte 20 de persoane.

Nu exista o limita de inscrisi, cine nu reuseste sa se incadreze in timpul programului, trebuie sa revina a doua zi, sa fie notati pe o noua lista.

Cei care se ocupa de eliberarea buletinelor nu ofera informatii cetatenilor, gardianul care pazeste cladirea ocupa uneori si postul de secretara informand oamenii de cele necesare.

Fata de orasul Constanta, unde primesti un numar de ordin si esti strigat atunci cand iti vine randul, noi inca traim in era primitiva – se inscrie cine apuca.

Chiar daca nu exista o lista cu actele necesare pentru eliberarea buletinului la sediul de evidenta a populatiei, cetatenii au nevoie de o cerere prin care sa solicite eliberarea actului de identitate, actul de identitate, certificatul de nastere in original si copie dupa acesta, certificatul de casatorie daca este cazul, originalul si copie dupa actul casei pentru a dovedi adresa la domiciliul, chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate in valoare de 7 lei si timbrul fiscal pentru care platesti 4 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-