Published On: vin, Iul 13th, 2012

Legea privind functionarea cazierului fiscal a fost modificata

Share This
Tags

Directia Generală a Finantelor Publice judet Brăila informează că, in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.457/06.07.2012, a fost publicată Legea nr.113/2012 privind aprobarea O.G. nr.25/2011 pentru modificarea art.7 din O.G. nr.75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal.

Potrivit prevederilor actului normativ mentionat mai sus, pentru contribuabilii care au inscrise date in cazierul fiscal, acestea vor fi scoase din evidentă si dacă se află intr-una din următoarele situatii:

Contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat. Data scoaterii din evidentă este data reactivării contribuabilului in situatia in care acesta a fost declarat inactiv pentru cazul in care nu si-a indeplinit, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativă prevăzută de lege sau data implinirii unui termen de 3 luni de la data reactivării contribuabilului in situatia in care acesta a fost declarat inactiv pentru sustragerea de la efectuarea inspectiei fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia sau in cazul in care organele fiscale au constatat că nu functionează la domiciliul fiscal declarat, potrivit procedurii stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F. Aceste prevederi sunt aplicabile si reprezentantilor legali

Decesul, respectiv radierea contribuabilului.In situatia radierii unei persoane juridice declarate inactive anterior radierii, inactivitatea fiscală inscrisă in cazierul fiscal al reprezentantului legal se scoate din evidenta acestuia la data implinirii unui termen de un an de la data radierii contribuabilului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-