Published On: vin, Iul 20th, 2012

Laminorul – un iad pentru angajati

Share This
Tags

* Iarca Constantin, liderul Metal 94 a sarit in apararea angajatilor Laminorul strigand cu glas rasunator nemultumirile si neregulile pe care le au.

In cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura, Iarca Constantin liderul Metal 94 a adus acuzatii conducerii administratiei cu privire la nerespectarea drepturilor si conditiilor de  munca ale angajatior.

Tinandu-se cont de rangul la care se ridica compania Laminorul, situatia in care se afla si modul in care sunt tratati angajatii este destul de rusinoasa.

Acuzatiile au fost indreptate si asupra ITM-ului pentru neimplicarea ferma a acestora prinvind neregulile care au fost deja semnalate de catre sindicat.

Partile implicate in disputa s-au adus acuzat reciproc timp de 2 ore.

Nemultumirile salariatilor, precum si nerespectarea drepturilor acestora au intocmit o lunga lista de acuzatii care au fost aduse la cunostinta conducerii administratiei.

In frutea listei a fost situat faptul grav prin care conducerea uzinei nu asigura necesarul de apa potabila angajatilor care lucreaza in conditii foarte grele, in sectoarele fierbinti la temperaturi de 70-80 de grade. Disputa a continuat cu o incalcare a contractului colectiv de munca de catre patron care consta in reducerea in mod abuziv a programului de munca saptamanal.

Nemultumirea angajatilor consta si in nerespectarea graficului de acordare a concediilor si faptul ca sunt chemati la munca in perioada concediului.

Intarzierea platii primei de vacanta precum si plata unor donatii, obligatii ale administratiei  prevazute si asumate in contractul colectiv de munca , reprezinta o alta tema de neintelegeri dintre presedintele sindicatului si conducerea administratiei.

Inspectoratul Teritorial de Munca Braila, reprezentat de inspectorul sef Dumitra Vaduva s-a aparat la acuzatiile aduse de catre Iarca Constantin cu privire la implicarea ferma privind neregulile existente in companie, aceasta confirmand existenta neregulilor gasite in urma controlului efectuat.

Dumitra Vaduva a declarat ca a fost stabilit un plan clar de masuri cu termene fixe. Planul a fost stabilit in vederea rezolvarii neregulilor, inclusiv cea a necesarului de apa potabila.

Directorul general al uzinei, Vladimir Dvoryanchikov, atribuie aceste nereguli situatiei financiare cu care compania si industria metalurgica se confrunta in ultimul timp.

Dar sa ne reamintim ca nu este prima oara cand sindicatul Metal 94 aduce acuzatii conducerii, neintelegeri existand si in anii 2010 si 2012 la inceputul lunii februarie.

Evolutia situatiei va fi monitorizata si de Prefectura Brailei

Cristiana Burada

Comentarii

comentariu

About the Author

-