Published On: Soare, Iul 1st, 2012

Lady Gaga si lumea ei de simboluri secrete!

Share This
Tags

*Artista este banuita ca e marioneta masoneriei

Cantareata Lady GaGa si-a cladit cariera pe controverse. Dincolo de extravaganta ei in materie de moda si videoclipurile socante, exista insa un tipar al simbolurilor oculte. Astfel, GaGa a fost adesea asociata cu societati secrete, precum masoneria sau Illuminati.

Inca de la primul videoclip, “Just Dance”, Lady GaGa (26 de ani) a demonstrat ca este genul de artist care are multe de spus, dar vrea sa fie citit si printre randuri. Acoperindu-si mai tot timpul ochiul stang, GaGa face referire la un simbol stravechi, ochiul atotvazator. Cei doi caini care-i stau alaturi pe marginea piscinei, precum si cerbii impaiati din clipul “Bad Romance” sunt o trimitere la motivul dublului, care face parte tot din simbolistica masonica. Fulgerul, prezent in logoul lui GaGa si pictat adesea pe chipul solistei, reprezinta o forta superioara care preia controlul. Detractorii artistei sustin ca aceasta promoveaza satanismul, ca muzica ei ascunde mesaje subliminale si ca diva este doar o papusa in mainile organizatiilor secrete, menita sa “spele creierele” fanilor ei. Lady GaGa, intocmai ca predecesoarea ei, Madonna, foloseste extrem de mult simboluri religioase (printre care si crucea intoarsa, considerata “Semnul Satanei”) pentru a soca.

Specialistii in marketing ar spune ca aparitiile ei simbolice, pana la ultimul detaliu, fac parte doar dintr-o strategie de promovare foarte bine pusa la punct. Oricare ar fi adevarul, metoda functioneaza: Lady GaGa este una dintre cele mai influente vedete ale inceputului de secol XXI.

Lady GaGa lumea simboluri secrete Artista banuita marioneta masoneriei

Tronul masonic

Intr-o sedinta foto, GaGa poate fi vazuta stand chiar pe tronul masonic, sustinut de doi stalpi gemeni si guvernat de imaginea compasului, un alt simbol specific francmasoneriei.

Ochiul atotvazator

Simbolul provine din cultura egipteana – mai precis, ochiul lui Horus. Semnifica in primul rand controlul asupra mintii, dar si puterea absoluta a Marelui Arhitect, care stie tot ce se intampla. Gestul de a-si acoperi ochiul stang, pe care GaGa il practica adesea, isi are originile in ritualuri stravechi.

Metamorfoza

In clipul “You and I”, Lady GaGa este transformata de iubitul ei in robot, papusa si mai apoi sirena. Scene asemanatoare se regasesc si in videoclipul “Radio Gaga” al trupei Queen – aceasta e, intamplator sau nu, si piesa dupa care si-a luat diva numele de scena. Sursa de inspiratie a ambelor clipuri este filmul “Metropolis”, in care o femeie este transformata intr-o vedeta-robot sexy, al carei rol este sa controleze mintile publicului.

Coarnele

Lady GaGa nu s-a ferit sa-si puna coarne – singura intrebare este daca a facut-o de dragul modei sau cu referire la zeitatea pagana Baphomet. Confundat adesea in mod eronat cu diavolul, Baphomet este o creatura mistica ce reprezinta dualitatea masculin – feminin, Rai – Iad, noapte – zi, prin prisma faptului ca tine o mana ridicata, iar o alta in jos. Coarnele sunt o adaugire relativ recenta, din secolul al XIX-lea.

Vine in Romania

Pe 16 august, excentrica artista va concerta la Bucuresti, pe National Arena. Diva a cerut sa aiba in cabina trei circuite electrice separate, internet, televizor si DVD player, plus o canapea confortabila si trei cosuri de gunoi. A cerut trei ventilatoare, miere si un tub de oxigen. La dispozitie ii va sta un bucatar, care sa-i pregateasca cate o salata diferita in fiecare zi. Lady GaGa va sosi la Bucuresti cu pia­nul personal si doua biciclete de fitness speciale.

Triunghiul

Perfectiunea cifrei trei sau “puterea piramidei”: Lady GaGa face adesea referire, prin gesturi si vestimentatie, la triunghi, figura geometrica devenita aproape sinonima cu simbolurile masonice. Triunghiul/piramida masonica se regaseste si pe bancnota de un dolar, trimitand cu gandul la influenta si nivelul de implicare al masonilor in cele mai puternice economii ale lumii.

Ce este masoneria

Francmasoneria este un ordin elitist, ai carui membri sunt uniti de idealuri comune (morale, spirituale, religioase, sociale) si legati prin juramant. Ordinul isi are originile in Evul Mediu. Masonii cred intr-o fiinta suprema, un “Mare Arhitect al Universului”. In lume sunt, oficial, circa patru milioane de masoni. Ei sunt implicati in cele mai inalte cercuri ale societatii si se spune ca influenteaza din umbra evolutia acesteia. Printre personalitatile care au facut parte de-a lungul timpul din masonerie se numara George Washington, Benjamin Franklin, Henry Ford, Arthur Conan Doyle, Oscar Wilde si chiar Vasile Alecsandri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-