Published On: mie, Iul 18th, 2012

Joc table pentru distractie, pentru relaxare, niciodata pe bani

Share This
Tags

Jocul de table este cel mai vechi joc cunoscut de oameni. Cu timpul regulile au fost schimbate si revizuite. {n Braila, jocul a fost adus de catre turci in perioada in care orasul s-a aflat sub stapanirea lor. Brailenii continua sa joace si in prezent, fiind pentru acestia o relaxare.

Astazi, inca de dimineata, mesele din Parcul Monument erau  ocupate de pensionarii care venisera aici pentru o partida de table asa cum obisniesc sa faca zi de zi.

Sunt dornici sa discute despre evenimentele importante din tara si cauta relaxare departe de canicula, de agitatia orasului si de grijile zilnice.

Parcurile sunt singurul loc din Braila unde pensioanarii se intalnesc si isi impart pasiunea. Autoritatile si-au uitat promisiune facuta, de a amenaja un spatiu destinat pasionatilor de table, unul dintre lucrurile care ii nemultumeste pe batranii orasului.

Reporterii InfoBraila au stat de vorba cu acestia. Se vede pe chipul lor placerea cu care povestesc despre jocul de table dar si dezamagirea pe care o au fata de autoritatile care nu fac nimic pentru ei.

Zamfir M.  care a declarat: ”Joc table pentru distractie, pentru relaxare, niciodata pe bani. Ne strangem zilnic, cat ne va permite vremea, iarna nu avem unde juca. Dimineata jucam  2-3 ore si seara la fel. Nu am participat niciodata la competitii”.

Bogdan N, a profitat de ocazie si ne-a marturisit  nemultumirea sa: ”{mi e dor de cluburile de pensionari. Acum nu mai sunt. Le-au desfiintat si pe alea. Iarna stam in casa pentru ca nu sunt spatii amenajate si nu avem unde sa jucam”.

Primaria Municipiului Braila a ridicat  doar o copertina  care sa ii protejeze de canicula si ploaie, batrani ramanand cu iluzia unui spatiu amenajat pentru iarna.

Dorintele pensionarilor sunt multe dar nimeni nu este preocupat sa ii asculte,  ei fiind satui de  promisiunile desarte.

Ilona Fetti

Cristiana Burada

Comentarii

comentariu

About the Author

-