Published On: lun, Iul 30th, 2012

Incepe Concursul International de Canto “Hariclea Darclee”

Share This
Tags

*Cele mai frumoase voci ale lumii vor fi prezente la Braila in perioada 1 – 12 august

Luna aceasta brailenii vor avea parte de un regal muzical in cadrul Concursului International de Canto “Haricleea Darclee” incepand cu data de 1 august cand va avea loc deschiderea festiva urmata de Concertul Inaugural sustinut  de soprana Edith Borsos din Romania, laureata a Marelui Premiu Darclee 2010.  Aceasta va fi putea fi admirata alaturi de alti laureati ai editiilor anterioare la celebrarea Verdi – Wagner, de la nasterea carora se implinesc 200 de ani, si in “Il Trovatore” sub bagheta dirijorului Marco Balderi.

Acesta va dirija deasemenea Corul Filarmonicii “George Enescu” si Orchestra Festivalului Darclee in etapa finala a competitiei, la concertul de pe Esplanada Dunarii si la Concertul de Gala al laureatilor din data de 12 august.

In cadrul concursului vor participa 166 de concurenti veniti din 24 de tari dupa cum urmeaza: 75 de soprane, 26 de mezzosoprane, 23 tenori, 2 contratenori, 21 de baritoni, 8 bas-baritoni si 11 basi. Acestia vor reprezenta Romania, Republica Moldova, Armenia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Croatia, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Rusia, Spania, SUA, Turcia si Ucraina.

Juriul va fi format din oameni de prestigiu si personalitati din Romania, Italia, Grecia, Israel si Polonia.

Dr. Stephan Poen va sustine o conferinta intitulata “Nicolae Herlea – O celebrare la 85 de ani.” insotita de videoproiectii cu arii celebre interpretate de marele bariton de-alungul timpului.

Organizatorii evenimentului sunt Primaria Municipiului Braila, Consiliul Judetean Braila, Prefectura Braila, Consiliul Local Municipal, Fundatia Darclee, Ministerul Culturii si Patrimoniului Cultural, Fundatia Internationala Ateneul Roman si Centrul de Creatie Braila.

Festivalul va incanta publicul brailean, evenimentele din cadrul acestuia urmand sa se desfasoare la Teatrul Maria Filotti Braila si pe Esplanada Dunarii.

Ionut Rosca

Comentarii

comentariu

About the Author

-