Published On: joi, Iul 26th, 2012

Incendiu in corpul administrativ de la Spitalul Judetean

Share This
Tags

* Sala de conferinte de langa biroul managerului Rodica Sin a fost cuprinsa de flacari

ISU Braila a intervenit in aceasta dimineata, in jurul orelor 7.30, la Spitalul Judetean Braila, corp A, pentru a stinge un incendiul. Din declaratiile acestora, se pare ca incendiul a pornit de la un aparat de aer conditionat.

Cea care a sunat la pompieri, a fost femeia de serviciu, care a vrut sa puna in functiune unul dintre aparatele de aer conditionat, acesta provocand un scurt circuit declansand astfel un incendiu.

“Am vrut sa bag aparatul de aer conditionat in priza si in momentul acela s-a produs un scurt circuit. M-am speriat cumplit si am anuntat colegii si imediat dupa serviciul de pompieri”, a declarat femeia de serviciu.

Alertati, pompierii au sosit de indata la fata locului, unde au intervenit pentru lichidarea incendiului.

“Echipa de pompieri Braila a intervenit pentru indentificarea si lichidarea unui incendiu la corpul administrativ al Spitalului Judetean Braila. In momentul in care am sosit la fata locului, incendiul era lichidat actionand intre timp personalul de la locul de munca. Nu au fost victime si urmeaza sa se stabileasca pagubele. Cauza probabila a incendiului a fost un scurt circuit de la un aparat de aer conditionat. Nu a fost nevoie de evacuarea personalului dar bunurile din sala de conferinta au fost afectate”, a declarat Stefan Stoian, purtator de cuvant ISU Braila.

Sosita la fata locului, managerul Spitalului Judetean Braila, Rodica Sin, a declarat faptul ca a declansat deja o ancheta administrativa interna. “ Incendiul a fost provocat de la un aer conditionat. Eu am declansat deja o ancheta interna dar e prematur sa dam declaratii cu privire la motivul pentru care a luat foc aparatul de aer conditionat. In ceea ce priveste pagubele, au ars doar cateva scaune si birourile din sala de sedinte. Aerul conditionat nu merge toata noaptea, asa ca nu putem vorbi de o suprasolicitare. Personalul spitalului a intervenit de urgenta dar nu au reusit din cauza fumului sa stinga incendiul si au solicitat si interventia pompierilor”, a declarat managerul Spitalului Judetean Rodica Sin.

Sala in care s-a prosus incendilu a fost renovata in urma cu doi ani dintr-o sponsorizare, suma cheltuita fiind in jur de 10-12 milioane de lei vechi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-