Published On: joi, Iul 19th, 2012

In sfarsit autostrada!

Share This
Tags

Azi a fost inaugurat tonsonul Bucuresti-Ploiesti

Conducatorii auto pot circula incepand de azi pe noua autostrada Bucuresti – Ploiesti, dupa 5 ani de la inceputul lucrarilor.

Autostrada, care se intinde pe 56 km, a fost inceputa in 2007, finalizarea lucrarilor fiind preconizata initial in 2010, insa aceasta a fost amanata in repetate randuri.

Nici in momentul de fata insa, noul drum nu este complet, iesirea spre Snagov fiind inchisa pana miercuri. Ministerul Transporturilor este responsabil pentru supravegherea firmei Euroconstruct in vederea finalizarii.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat incantarea de a inaugura deschiderea celei mai asteptate autostrazi din Romania, insa a precizat ca guvernul isi pastreaza intentia de a aplica penalitati pentru amanarea termenului de finalizare.

“Sper sa fie multe lucruri pe care sa le inauguram în România. Este important sa vedem de ce s-au întârziat si pierdut finanţari. Ne trebuie autostrada de la Brasov la Oradea si trebuie sa o facem”, a declarat premierul.

*Parcarile sau benzinariile nu sunt o prioritate

Ciculatia pe A3 se va desfasura pe patru benzi, cu limita de viteza de 100 km pe ora. Momentan, traficul se va efectua in lipsa parcarilor si a altor facilitati care nu au fost inca terminate. Cu toate acestea, Ponta a declarat ca parcarile si benzinariile nu sunt absolut necesare pentru a se circula in regim normal, parere sustinuta si de fostul premier Tariceanu.

“Un tronson de 60 kilometri este o distanţa pentru care nu sunt necesare staţii de bezina. Sunt fericit ca lucrarea a fost terminata, dar trist ca un proiect relativ modest, de 60 kilometri, dureaza atât”, a spus Tariceanu.
Tot de joi, bucurestenii vor putea ajunge la Constanta pe tronsonul Cernavoda – Medgidia al Autostrazii Soarelui, a anuntat ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi.

Soferii vor putea conduce momentan intr-un singur sens, in regim de drum national.

Cipriana Botez

Comentarii

comentariu

About the Author

-