Published On: lun, Iul 16th, 2012

In ciuda faptului ca in Braila se afla cel mai bun tomograf din tara, brailenii sunt pusi pe drumuri la tomografele galatene

Share This
Tags

* Gurile rele spun ca in plicul cu rezultate, galatenii pun “atentii” pentru cei care semneaza trimiterea *

Spitalul de Urgenta Braila se afla in posesia unuia dintre cele mai puternice Computere Tomograf (CT) din tara. Performantul aparat marca Philips cu 256 de barete realizeaza de la 3 pana 14 scanari pe zi, o scanare avand o durata medie de aproximativ 7 secunde.

Braila se afla in posesia a trei CT si doua RMN, singura problema fiind lipsa personalului specializat. “Avem deja trei promisiuni in ceea ce priveste personalul specializat, speram  ca pana la sfarsitul anului problema sa fie rezolvata” ne-a declarat  dr. Naca Andreea, specialist  sectia imagistica a Spitalului Judetean Braila.

Din surse credibile, am aflat ca odata cu primirea rezultatului analizelor medicii care semneaza trimiteri catre tomografele din Galati sunt “recompensati” cu anumite sume de bani, acestea variind in functie de problema examinata. Acesta pare sa fie motivul real pentru care se renunta la serviciile mult mai bune ale sectiei de imagistica din cadrul Spitalului Judetean Braila in favoarea clinicilor private din Galati.

Un exemplu clar este demersul dr. Cornel Talanca, medicul despre care Infobraila a aflat ca, desi lucreaza inca la Spitalul Judetean Braila, si cunoaste cu siguranta faptul ca exista aparatura de top in spital, trimite pacienti catre clinici private din Galati!

CRISTIANA BURADA

COSMIN MIHAI

Comentarii

comentariu

About the Author

-