Published On: mar, Iul 31st, 2012

Gunoaie de 5 stele in hotelul Pescarus

Share This
Tags

* Hotelul Pescarus care odinioara era o bijuterie pentru orasul Braila, acum nu mai poate fi de folos nici macar oamenilor strazii

De 15 ani hotelul este intr-o stare din ce in ce mai jalnica. Desi cu putin timp in urma hotelul era locuinta pentru oamenii fara adopost acum nici macar ei nu mai pot sta acolo. Locul este plin de gunoaie, aduse probabil tot de ei, iar mirosul puternic de mucegai este acoperit de cel al gunoaielor care zac acolo de luni intregi.

Daca anul trecut exista macar usa la intrare, astazi intrarea este libera oricui, deoarece usa lipseste. Aceasta nu ar fi singurul lucru absent. De acolo a luat fiecare tot ce i s-a parut folositor. De la instalatia elecrica, podeaua sau flise pana la caramida de pe pereti. Ferestrele sunt sparte iar cele de la etaj se pot sparge in orice moment. Pierderea nu ar fi prea mare, dar ar putea fi pusa in pericol viata trecatorilor avand In vedere ca “hotelul” este amplasat Intr-o zona extrem de circulata.

Pe strada Mihai Eminescu trec zilnic sute de oameni care pot admira “privelistea hotelului”. Ceea ce este foarte interesant este faptul ca langa acest imobil de patrimoniu se afla acum un restaurant care are amplasata si o terasa. Acesta terasa se bucura si ea de un numar mare de consumatori, care zilnic isi petrec timpul acolo.

Cladirea construita din 1892, a fost revendicata de vreo zece ori pana in anul 2001 si inca nu se stie cui apartine exact. Primaria nu se poate implica deoarece cladirea nu apartine municipilitatii. Singurele masuri luate de Primarie au fost acelea de a aplica amenzi pentru distrugere si depunerea deseurilor in locuri nepermise.

Au existat la un moment dat zvonuri ca hotelul ar fi bantuit, insa e greu de crezut ca au fost adevarate. Intr-un astfel de loc nici fantomelor nu le-ar mai face placere sa locuiasca, sau poate mai vin in vizita de dragul amintirilor trecute.

Candva hotelul era destinat oamenilor cu bani si bun gust. Nu oricine isi permitea sa se cazeze intr-un astfel de loc, scump la vremea aceea. Era chiar ceva special pentru Braila, avand o arhitectura greu de copiat si fiind mobilat cu piese valoroase aduse tocmai de la Berlin.

Dar cum acele vremuri sunt de mult apuse. In curand nu vor mai exista nici macar ruinele hotelului Pescarus.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-