Published On: joi, Iul 19th, 2012

Fundatia Lumina inca 5 ani in sprijinul brailenilor

Share This
Tags

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat prelungirea duratei de acordare in folosinta gratuita pentru o perioada de 5 ani a imobilelor Fundatiei Lumina. Imobilele sunt situate in Braila, Str. Danubiului nr. 5 si a Blocului R 8 din cartierul Obor.

Aceasta are obligatia de a suporta cheltuielile de administrare si intretinere ale imobilelor.

Fundatia Lumina a fost infiintata in anul 1997 si desfasoara activitati in scopul integrarii socio-profesionale a absolventilor scolilor profesionale speciale si a altor cazuri aflate in situatii similare.

In imobilul din cartierul Obor sunt gazduiti in jur de 35 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani, care provin din centre de plasament si nu au avut posibilitatea reintegrarii in familii. Tinerii beneficiaza de conditii decente de trai, hrana si li se acorda sprijin si consiliere psihologica, profesionala, juridica si administrativa. {n urma infiintarii atelierului ocupational, acestia au fost initiati in arta fabricarii lumanarilor, pe care le comercializeaza. De asemenea beneficiaza si de numeroase cursuri de specializare.

“Chiar ieri am avut un eveniment frumos si foarte important pentru tinerii din cadrul fundatiei noastre, 14 dintre ei absolvind cursurile de initiere calculator. Sunt extrem de mandra deoarece toti au promovat”, a declarat directorul executiv, Carmen Neacsu, pentru InfoBraila.

*Servicii oferite brailenilor

Fundatia sprijina si ajuta persoanele varstnice si familiile sarace cu multi copii, fara venituri sau cu venituri foarte reduse.

In parteneriat cu Inspectoratul }colar Judetean si Directia de Asistenta Sociala, {n prezent se desfasoara proiectul “Daruieste pentru un bunic”, care are ca scop ajutorarea persoanelor varstnice prin strangerea de fonduri si colectarea de produse alimentare si nealimentare de la fiecare unitate scolara din Braila.

Fundatia se  ocupa si de organizarea si desfasurarea serviciior sociale si socio-medicale comunitare pentru persoane aflate in dificultate.

Prin proiectul “Menaj la domiciliu pentru persoane varstnice cu situatie materiala si familiala precara”, acestia beneficiaza de servicii de ingrijire si asistenta la domiciliu, menaj, servicii de spalatorie, de igiena personala si servicii medicale.

Fundatia Lumina doreste difersificarea serviciilor oferite si acoperirea unei game cat mai mari de beneficiari. In acest sens s-au facut demersurile necesare infiintarii unui atelier protejat privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Cristiana Burada,

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-