Published On: Soare, Iul 22nd, 2012

Focare de infectie la Braila

Share This
Tags

*Potrivit raportului prezentat in cadrul Sedintei Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta Braila, orasul nostru se confrunta cu prezenta mai multor focare de infectie

Radu Liviu, seful Centrului Operational al Inpectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila a declarat ca pe raza judetului s-a intervenit pentru combaterea mai multor focare de infectie. In data de 26.01.2012, angajatii Directiei Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentelor, s-au deplasat in localitatea Voinesti comuna Maxineni unde s-a constatat prezenta unui focar de rabie la o vulpe.

Echipa InfoBraila a stat de vorba cu dr. Lucica Geru care a declarat ca in cazul de la Voinesti totul a pornit de la o vulpe turbata. “In cazul semnalat la Voinesti angajatii Directiei Sanitar Veterinare Braila au vaccinat animalele care au intrat in contact cu animalul infectat. Cadavrul vulpii a fost adus la sediul nostru unde a fost analizat si ulterior incinerat”,a adaugat reprezentantul D.S.V.

Un alt caz de artrita encefalica caprina  de data aceasta a fost depistat in data de 19.11.2011 la S.C Marliv S.R.L. Inspectorii D.S.V  au decis oprirea livrarii de animale in si dinspre focar. Comisia de Evaluare s-a intrunit iar animalele diagnosticate pozitiv au fost sacrificate. Proprietarul a fost despagubit conform Hg 1214/2009 privind metodologia si plata despagubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale sacrificate. Un caz de salmoneloza  a fost depistat la S.C Malagri S.R.L, unde “Efectivul de animale a fost evaluat iar cele infectate au fost sacrificate urmand apoi dezinfectarea focarului care a ramas in atentia D.S.V-ului. isi  in acest caz proprietarul a fost despagubit conform HG 1214/2009”, a daugat Lucica Geru.

Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, s-a confruntat pana la data de 01.07.2011 cu 6 cazuri de gripa cu virusul nou AH1N1. Pacientii au primit tratament de specialitate la Institutul “Prof. dr. Matei Balas” din Bucuresti sub supravegherea D.S.V Braila. Tot in perioada analizata au fost identificate 6 poluari accidentale la conducte de titei care apartin S.C Conpet S.A Ploiesti-Sector Ciresu. Avariile au fost remediate in timp operativ. Numarul focarelor de infectie in Braila este in crestere.

De la inceputul anului s-au depistat 15 cazuri de rabie pe raza judetului.

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare Braila au intervenit prompt  pentru stingerea fiecarui focar, si au declarat ca sunt pregatiti pentru a interveni de cate ori va fi nevoie.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-