Published On: joi, Iul 12th, 2012

Finantarea liceelor in functie de rezultatele la bacalaureat

Share This
Tags

In cadrul conferintei din aceata saptamana, primarul Aurel Simionescu a atins tema bacalaureatului si a discutat despre finantarea liceelor in functie de rezultatele obtinute la fiecare scoala in parte.

In urma rezultatelor de la bacalaureat, de anul acesta, Braila a iesit pe primul loc cu un procent de 60 la suta, iar edilul sef a propus cateva masuri pentru imbunatatirea sistemului educational din municipui.

Pentru inceput, Aurel Simionescu a punctat aspectele privind stimularea salariilor profesorilor din liceele unde rezultatele examenului de bacalaureat au fost foarte bune. ,,Nu se poate ca intre un profesor a caror elevi au picat toti bac-ul, sa nu existe o diferenta salariala cu cel a caror elevi au promovat toti sau majoritatea’’, a conchis primarul Brailei.

Scolile unde elevii au obtinut performante, vor primi fonduri suplimentare, pe cand la celelalte scoli, problema va fi analizata si bineninteles ca finantarea va fi mai mica, de asemenea acesta a precizat faptul ca si bacalaureatul diferentiat este o solutie.

,,Sunt  de acord cu examenul bacalaureatului diferentiat, dar cu conditia ca fiecare copil sa stie inca din clasa I ce drum vrea sa urmeze. Elevii trebuie sa stie inca de la inceput ce o sa li se intample in clasa a VIII – a, ce examene trebuie sa dea si in ce constau aceste examene. La fel sI la liceu, un elev care a urmat un liceu cu profil tehnic, nu va putea sa mearga la ASE de exemplu. Nu e normal’’, a precizat Aurel Simionescu.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-