Published On: mie, Iul 4th, 2012

Evenimentele culturale ale lunii iulie

Share This
Tags

Consiliul Judetean Braila, prin intermediul institutiilor subordonate organizeaza o serie de evenimente culturale in luna iulie.

Unul dintre cele mai importante este Festivalul international de folclor “Cantec de dragoste de-a lungul Dunarii”, in perioada 27-29 iulie 2012.

Brailenii vor lua parte la “Festivalul satului brailean – Satul in pietele orasului”. Manifestarea se doreste a fi una complexa cu participarea tuturor comunitatilor rurale. Vor fi astfel amenajate targuri si se vor organiza diferite spectacole pe aceasta tema.

Biblioteca Judeteana Panait Istrati vine la randul ei cu o serie de evenimente publice care sa-i incante pe braileni.

Manifestarile demareaza azi, la sediul din strada Belvedere numarul 3 cu vizionarea unui documentare pe tema “Ziua Independentei”.

In data de 11 iulie, va avea loc un spectacolul “Rapsodii albastre” sarbatorind astfel 75 de ani de la moartea compozitorului, pianistului si dirijorului american George Gershwin.

Tot in aceasta luna se implinesc 100 de ani de la construirea Bancii Sindicatului Agricol, societate anonima, menita sa sprijine activitatea agriculturii si a comertului.

Pe data de 14 iulie se implinesc 45 de ani de la moartea poetului Tudor Arghezii, evebnimentul fiind sarbatorit de Biblioteca Judeteana printr-o expozitie documentara ce poarta numele “Cuvinte potrivite”.

De Ziua Mondiala a Sahului, 20 iulie, biblioteca organizeaza o serie de partide pentru pasionatii acestui joc, iar scoala Vespasian Lungu va fi gazda Turneului International de Sah Feminin “Memorial Maria Albulet.

Pe data de 21 iulie se implinesc 85 de ani de la nasterea pictorului si graficianului brailean Vespasian Lungu. In acest sens biblioteca va organiza o expozitie de pictura si documente.

Nici Jocurile Olimpice nu vor trece neobservate, fiind expuse numeroase documente si poze pe aceasta tema.

Scoala Populara de Arte Vespasian Lungu planuieste “Caravana Muzicala”, o serie de spactacole muzical-coregrafice, in majoritatea localitatilor din judetul Braila.

Pe data de 29 iulie, in Piata Independentei, Primaria Municipiului Braila organizeaza diferite manifestari cu ocazia Zilei Imnului de Stat al Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-