Published On: vin, Iul 20th, 2012

Energia, din ce in ce mai scumpa

Share This
Tags

* Hidroelectrica a cerut Autoritătii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei reducerea cantitatilor si marirea preturilor pentru energia livrata populatiei

Administratorul special al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a  intocmit un raport din care reiese intentia de majorare a preturilor energiei pe piata reglementata.

Motivul principal al schimbarilor il constituie seceta de vara aceasta, datorita careia hidrocentralele functioneaza in sistem de avarie.

„Din cauza secetei, productia de energie hidro va fi de doar 4,9 milioane MWh in perioada august-decembrie 2012, in conditiile in care obligatiile contractuale sunt de 6,4 milioane MWh. La acestea se adaugă cantitătile livrate pe piata de echilibrare estimate la 500.000 MWh”, mentioneaza raportul.

Cu toate acestea, se pare ca pretul final care va reveni consumatorului nu va fi afectat, deoarece se va produce “o recalibrare a pietei reglementate, o redimensionare”, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica

Schimbarile vor afecta, cel mai probabil, categoria consumatorilor industriali, unde se vor produce eliminari pe piata reglementata.

Borza a motivat aceasta hotarare, spunand ca “Hidroelectrica nu mai poate sa vanda sub pretul de productie”.

Cipriana Botez

Comentarii

comentariu

About the Author

-