Published On: mar, Iul 31st, 2012

Elevi nepregatiti si “mascote” pentru liceele din Braila

Share This
Tags

*Copii din noua generatie, ingroasa numarul analfabetilor si somerilor de maine

Generatia noua de elevi este din ce in ce mai nepregatita. Copii de azi fac scoala de nevoie, in limitele invatamantului obligatoriu. Multi au renuntat la scoala considerand ca astfel vor avea o viata mai buna, urmand exemplul celor din familie sau din mass-media. Cu toate ca au ocupat primul lor la rezultatele bacalaureatului, la liceele din Braila notele sunt foarte mici.

La Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”, au fost formate 6 clase, singura clasa unde lipsesc elevii, pentru a putea forma un colectiv este cea de matematica-informatica. Pana in prezent un numar de 75 de elevi s-au inscris, dar urmeaza sa se mai faca o repartizare in toamna. Elevii nemultumiti de repartizarea in comune sau la licee slab cotate vor dori sa se transfere.

Directoarea liceului Gheorghita Rusu declara despre problema notelor mici ca este “o situatie generala, nu doar la Sebastian intalnita. Elevii au fost mai slab pregatiti. Si noi am fost uimiti ca ni s-a intamplat, dar am observat ca este un fenomen general.”

Din totalul de 6 clase, una este pe profil matematica-informatica, 2 clase stiinte ale naturii, o clasa filologie, intensiv lb. engleza si 2 clase de stiinte sociale. ”Elevii solicita profilul uman. Probabil din cauza matematicii care le pare foarte dificila si le creeaza probleme. In ultimii ani toate rezultatele slabe de la testele nationale sau bacalaureat au fost la matematica” a precizeat directoarea institutiei.

Si la alte licee notele au fost mici, spre exemplu Liceul Teoretic “Panait Cerna”, cu care concura in anii trecuti.

“Invatamantul fiind obligatoriu, copiilor li se ofera sansa asta sa mearga la un liceu. Nu stiu daca toti vor face fata, asta se va vedea pe parcurs, si o sa se faca astfel o selectie” ne-a spus directoarea Rusu.

Bineinteles ca langa licee avem si mascote, acum cativa ani, aproximativ 5 la numar, Liceul Pedagogic “D.P.Perpecissicius” se mandrea cu un frumos exemplar al rasei de cai. In prezent langa liceul Sebastian putem observa cateva exemplare de capre, iar la alte licee caini si pisici.

Basescu declara si el despre invatamantul romanesc ca “scoate tampiti, pardon, filosofi”. Rezultatul faptului ca suntem condusi de oameni cu 10 clase, fara bacalaureat sau care il promoveaza la 35 ani, il intalnim la tot pasul, oriunde am privi. “Pitipoance siliconate” si personaje ca “Ogica” se perinda in mass-media, oferind un exemplu gresit copiilor.

Lumea e cu susul in jos, iar valorile pe care elevii de azi si le insusesc sunt date peste cap. Este pacat ca viitorul societatii sa fie lasat pe mana unor oameni ce nu pot face acordul intre subiect si predicat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-