Published On: lun, Iul 16th, 2012

Donatori de sange

Share This
Tags

*Braileni din toate ramurile sociale se gandesc la nevoile de transfuzii a semenilor lor

Dovada sunt cei 5000 de donatori inregistrati doar in primul semestru al acestui an starngandu-se peste 60 litri de sange.

“Cu toate astea inca mai este nevoie de bunavointa donatorilor”, ne relateaza purtatorul de cuvant al Centrului de Transfuzii Sanguine din Braila.

Cetatenii trebuie sa inteleaga ca donarea de sange este un gest umanitar care nu este renumerat dar este benevol si anonim.

De]i sunt recompensati cu 7 bonuri de masa valorand 63 de lei, plata a jumatate din abonamentul Braicar pe o luna, plus o zi libera de la serviciu.

Progamul pentru donare este zilnic de la ora 7 la ora 10, persoanele care vor sa doneze sange trebuie sa aiba intre 18 si 60 de ani.

Pentru donare, persoanele trebuiesc sa fie sanatoase ]i sa nu fi suferit de hepatita.

Donatorilor li se alcatuiesc un set de analize, cantitatea de sange la o singura donare este de 410 mililitri in fiecare an de cel mult cinci ori pentru barbati ]i de 4 ori pentru femei.

Din declaratiile angajatilor Centrului de Transfuzii, majoritatea donatorilor sunt membrii unor diferite asociatii cu scop umanitar care vin semestrial, in grupuri pentru a dona sange, in mod caritabil. Remuneratia primita de acestia, care consta in bonuri valorice, este donata mai departe in scopuri caritabile.

In cadul Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange, sarbatorita pe 14 iunie, sub deviza “Toti donatorii de snage sunt eroi”, peste 100 de braileni s-au prezentat la centrul local in acest scop.

Comentarii

comentariu

About the Author

-