Published On: mie, Iul 4th, 2012

Documente falsificate detectate de politistii de frontiera ieseni

Share This
Tags

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au intocmit o lucrare penala unui barbat care circula cu un autoturism pentru care a prezentat la control o asigurare tip “carte verde” si un certificat de inmatriculare  falsificate.

In ziua de 04 iulie a.c., in jurul orelor 00.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Dan C., in varsta de 23 ani, conducand un autoturism marca Volkswagen  Passat, inmatriculat in Marea Britanie.

La controlul de frontiera, barbatul a prezentat pentru autoturism pe langa documentele necesare trecerii frontierei si o asigurare tip “carte verde” valabila pana la 13.03.2013 si un certificat de inspectie tehnica valabil pana la 12.03.2013.

Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control politistii de frontiera au efectuat verificari specifice in urma carora au constatat ca acestea nu indeplinesc conditiile de forma si de fond ale unora autentice.

Barbatul a declarat ca a cumparat autoturismul in data de 03 iulie a.c. din municipiul Bucuresti platind pentru acesta suma de 3600 Euro si ca a primit odata cu acesta si cartea verde si certificatul de inspectie tehnica. Acesta a adaugat ca nu avea cunostinta despre faptul ca acestea sunt falsificate.

Politistii de frontiera au intocmit celui in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals, urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, in vederea luarii masurilor legale. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-