Published On: mar, Iul 31st, 2012

Doar 50% din brailence nasc la maternitatea din municipiu

Share This
Tags

* Din cauza indiferentei cadrelor medicale, 5 mamici din 10 aleg sa aduca  pe lume bebelusul in alte maternitati decat cea din Braila

Tot mai multe brailence aleg sa nasca in alte localitati decat in Braila. Reporterii InfoBraila au realizat un sondaj de opinie cu privire la numarul tinerelor mame care aleg sa nasca in maternitatea din Braila si credibilitatea pe care o au medicii din cadrul Spitalului Judetean sectia Obstretica Ginecologie.

Din cele 5 mamici care au ales sa nasca in maternitatea orasului, toate se plang de faptul ca au trebuit sa ofere “mici atentii” pentru o mai mare grija din partea medicilor. Acestea nu se plang de lipsa de profesionalism a cadrelor medicale ci de aroganta si indiferenta cu care sunt tratate daca nu sunt “atente” cu medicii. De tratamentul cu “atentii” beneficiaza si asistentele, care trateaza la fel de indiferent pacientele si copii acestora daca nu primesc spaga potrivita.

Intrebate de sumele oferite pe timpul spitalizarii acestea au variat de la 300 la 500 RON. Cea mai mare spaga este oferita medicului, iar restul asistentelor, pentru ca mamele  sa se simta in siguranta, atat ele cat si bebelusii acestora.

In ciuda faptului ca sunt platiti pentru a-si exercita meseria cu profesionalism, nici medicii dar nici asistentele nu se multumesc doar cu salariul luand bani nemeritati fara a se gandi la consecinte sau la fapul ca unele mame fac mari eforturi pentru a oferi sume care sa le ofere conditiile de care ar trebui sa beneficieze in mod gratuit.

Conditiile pe care maternitatea le oferea in trecut nu erau dintre cele mai bune, nici pentru nou nascuti, dar nici pentru mamici.

Un exemplu clar al lipsei de profesionalism si a nepasarii medicilor ne-a fost dat de una din mamicile pe care le-am intervievat. Gh. Ionela, la prima nastere a fost lasata in voia sortii, dupa doua saptamani de la nastere a avut hemoragie. Fiind tanara, fara experienta si neavand cine sa o invete care sunt practicile in spital pentru a ti se acorda atentie, Gh. Ionela nu a stiut cui si cat sa ofere pentru a fi in atentia personalului. Neinformarea a costat-o doua saptamani de chin.”Nu am stiut cui sa dau bani. Eram tanara si nu avea cine sa ma invete. Prima nastere a fost un chin pentru mine. Doua saptamani am fost lasata sa sufar ca un caine. Nimeni nu s-a uitat la mine, nici macar nu mi-au adus un calmant. De conditii nu mai spun. Erau mizere. La a doua nastere am dat bani iar situatia a fost alta. Am fost bine tratata. Nu am ce spune. Banul i-a facut sa isi schimbe atitudinea, iar conditiile au fost mult mai bune spre deosebire de cele de la prima nastere”, a declarat braileanca.

Pentru siguranta lor si a bebelusilor 5 mame din cele 10 au ales sa fie sub atentia unor medici din alte spitale sau clinici particulare. O mare credibilitate o au cadrele medicale ale spitalului din Galati. Din cele cinci mamici, trei au ales sa-si aduca copii pe lume la Galati. Au aflat de profesionalismul medicilor prin recomandari de la clientele care au fost multumite atat de devotamentul si daruirea cadrelor cat si de conditiile pe care maternitatea le-a oferit. ”O buna prietena a nascut la Galati si a fost foarte multumita de medic dar si de conditiile care sunt foarte bune. Nu a dat nici o spaga. A fost pacienta medicului inca de la inceputul sarcinii iar la nastere medicul nici nu a vrut sa auda de bani. Asa m-am decis si eu sa ma duc la acelasi medic si am fost foarte multumita. La a doua nastere vreau ca acelasi medic sa ma supravegheze”, a declarat A. Georgeta, mama a unei fetite de 1 an si 4 luni.

Argonta si indiferenta cadrelor face ca multe tinere mamici sa apeleze la serviciile mult mai bune a altor maternitati. In prezent Spitalul Judetean sectia obstretica ginecologie se afla intr-un proiect de reabilitare. Conditiile sunt foarte bune dar atitudinea cadrelor face ca multe mame sa renunte la serviciile foarte bune pe care le poate oferi maternitatea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-