Published On: Soare, Iul 8th, 2012

Braila, judetul cu cea mai buna promovabilitate la Bacalaureat

Share This
Tags

* Subiecte accesibile, dar promovabilitate scazuta * Peste 60% dintre elevii braileni au promovat examenul de bacalaureat*

Rezultatele de la examenul de bacalaureat de anul acesta sunt un adevarat dezastru. Promovabilitatea este mult mai scazuta decat anul trecut.

Nota obtinuta anul acesta la bacalaureat are o miza importanta. Pe baza mediei obtinute de candidati la examenul de maturitate se poate face admiterea la universitate. Asta a fost solutia propusa de Ministerul Educatiei in acest an cand a anuntat ca la admiterea in invatamantul universitar nu se va mai tine cont de mediile avute in liceu de candidati.

La prima sesiune a examenului de BAC 2012 au participat aproximativ 180.000 de absolventi, numar destul de mic avand in vedere ca promotia de anul acesta a numarat aproximativ 200.000 de liceeni, iar anul trecut aproximativ 100.000 de elevi au picat examenul maturitatii.

{n municipiul Bucuresti 55% dintre absolventi au picat, in localitatea Tartaresti, Dambovita, nici un elev nu a promovat examenul iar in 4 licee din Timis sunt 0% elevi promovati.

Cea mai scazuita promovabilitate s-a inregistrat in Ilfov unde 85,34% dintre absolventi au picat examenul maturitatii iar in Olt 70,2% dintre absolventi au picat.

Pentru absolventii de liceu care au picat BAC-ul in vara sau care au ales sa-si maximizeze sansele de promovare exista si sesiunea de toamna, care se va desfasura in perioada august-septembrie 2012.

Conform primelor informatii de la Inspectoratul Scolar Judetean Braila, la Bacalaureatul de anul acesta au promovat 60% dintre elevi si doar trei elevi din judet au luat nota maxima.

Comentarii

comentariu

About the Author

-