Published On: mar, Iul 17th, 2012

De mai bine de 17 ani, autoritatile ocolesc dezvoltarea sectiei de Stiinte ale Naturii de la Muzeul Braila

Share This
Tags

Inca de pe vremea primarului Anton Lungu, Seful de sectie, Nicolae Onea, doreste sa reabiliteze cladirea muzeului de Stiinte ale naturii din parcul Monument, dar de fiecare data se loveste de refuzul autoritatilor si de faptul ca nu sunt fonduri suficiente pentru aceste lucrari.

Perspectivele de viitor, ale conducerii includ dezvoltarea unui Complex Muzeal care sa cuprinda un acvariu, terariu, observator astronomic cu planetariu, un sistem de peSteri artificiale Si o Gradina Botanica.

“Noi dorim sa fim un muzeu mai mare. Iata cum trece timpul, insa oamenii politici se gandesc la altceva. Am facut demersuri înca din 1995, exista totuSi numeroase interese politice pe care nu le înteleg. La Galati se afla un Muzeu de talie nationala, aici de ce nu se poate face?”, spune Nicolae Onea.

Momentan, vizitatorii pot urmari atat expozitia permanenta, cat Si cele temporare care sunt organizate de 6 ori pe parcursul unui an. Luna August va aduce o colectie de fotografii pe tema ”Plante daunatoare, plante folositoare”, urmata de cea din Septembrie, care va prezenta “Actiunea pradatorilor mici Si mari”.

“Indiferent ca eu sunt aici sau nu,dupa mine trebuie sa ramana ceva!”

In prezent pretul biletelor de intrare variaza , cel individual fiind de 2 lei iar pentru grupuri, intrarea este de doar 1 leu. In ultima duminica din fiecare luna intrarea este libera la toate sectiile muzeului!

* Momentan Muzeul de Stiinte ale naturii este inchis pentru curatenie

Exponatele din muzeul brailean nu vor mai putea fi admirate de public de la inceputul lunii iulie. Lucrarile de redecorare Si curatenie au fost initial preconizate pana pe data de 20 iulie,  însa în urma amplorii actiunilor, acestea vor fi prelungite pana la începutul lunii August.

Datand din 1881, Muzeul de }tiinte ale Naturii a reprezentat un punct de reper în orizontul cultural al Brailei. Dupa o perioada de peste 120 ani de functionare, în care au avut loc variate reamenajari,donatii actiuni Si activitati – de cercetare, colectare Si valorificare, proiectele au fost stopate din lipsa constanta de fonduri.

Nicolae Onea, Sef Sectia Stiintele Naturii a declarat: ”Era nevoie de o astfel de curatenie dupa un numar de ani.”

Comentarii

comentariu

About the Author

-