Published On: mie, Iul 25th, 2012

Daca voi nu ma vreti eu va vreu…

Share This
Tags

E vara, e cald, e frumos si avem harta tarii facuta semafor cu diferite coduri de canicula. In viata politica in schimb avem parte de o furtuna naravasa pe nume Traian Basescu care ataca, rupe si spulbera tot ceea ce este logic si legitim pentru un cetatean cu gandire libera.

Ani la rand, cat a domnit si dictat viata romanilor, ne-a considerat o turma de mioare si ne-a dispretuit punandu-ne apelative gen: gaozar, tiganca imputita si tampiti. Luat prin surprindere de trezirea romanilor din basism a devenit instant un fel de Maica Tereza in combinatie cu Sfantul Gheorghe! Virginitatea actiunilor si spuselor sale de acum este completata de un spirit justitiar puternic exprimat. Ce este suspect si interesant in acelasi timp este ca aceste atribute nu se regaseau in profilul capitanului de vas inainte de suspendare. Incepe sa constientizeze  ca vaporul suprematiei PDL a luat apa si din ce ne arata, se pare ca nu vrea sa se scufunde o data cu el, cum ar face un comandant adevarat, preferand sa fie primul care se arunca peste bord. In acest spirit de disperare Basescu ejaculeaza, pardon ejecteaza, aberatii de un penibil dus la extrem. Faptul ca se contrazice singur la intervale de cateva zile, ore sau minute (“in 5 minute imi dau demisia”) nu mai este o noutate, ba mai mult a devenit marca inregistrata.

A ignorat total protestele din Piata Universatii de asta iarna insa a devenit brusc interesat de romani cand a fost suspendat incercand astfel sa ne trasmita “daca voi nu ma vreti eu va vreu”. Practic mesajul este: “daca voi nu ma lasati sa fur eu tot vreau sa fac asta”. Laudatorii basisti din presa i-au creat imaginea unui supererou care se lupta cu boierimea corupta ce suge sangele poporului, boierime formata din oamenii numiti si suspusi de catre, culmea, Traian Basescu.

Asa cum mai spus in alt articol, presendintele suspendat s-a crezut intotdeauna acest Matrix al Romaniei, creand o realitatea alternativa favorabila regimului, pe noi cetatenii folosindu-ne drept surse de energie, in cazul de fata surse de muls bani, multi bani, atat de multi bani incat la una din cladirile construite de Ministerul Dezvoltarii un closet costa 15000 euro, fapt dovedit in urma auditului realizat recent de catre noul guvern. S-au construit sali de sport in valoare de 5 milioane de euro in comune sau sate ce au 600 de oameni. E bine ca doamna Udrea s-a gandit la conditia fizica a locuitorilor si a pus in practica vorba “men sana in corpore sana”  insa pana la a indeplini idealul de frumusete sportiva banuim ca oamenii de acolo ar fi preferat asfaltarea drumului, executarea sistemului de canalizare si renovarea scolilor. Nu toti copii vor sa ajunga chelneri, asa cum ne sugera Traian satul de atatia romani care vor sa faca studii. Problema dumnealui cu cartile se manifesta si zilele acestea cand a ordonat cumpararea de catre niste insi veniti cu dube, a tuturor exemplarelor cartii scrise de istoricul Marius Oprea, “Adevarata fata a lui Traian Basescu”. Cartea contine informatii reale despre activitatea din vremea securitatii a presedintelui suspendat. Jurnalistul Cornel Nistorescu a catalogat acest gest ca fiind unul de factura fascista si sunt intru totul de acord. Nu este normal ca un individ ce umbla cu democratia in gura ca Daniela Crudu cu “morcovul” sa priveze dreptul garantat prin lege la libera opinie si informare. Acelasi lucru il incearca si acum instigand oamenii sa nu isi manifeste propriile convingeri prin vot la referendum.

“Introducerea artificiala a unui prag de 50 la suta plus unu din electoratul din lista pentru validarea unui referendum arata discriminarea pe care politicienii o practica atunci cand cetatenii romani sunt chemati la vot impotriva interesului lor dar in interesul romanilor. Cred ca o astfel de limita ar putea fi stablita, 50 la suta plus unu din cei inscrisi in liste, conditie de validare a unui referendum numai daca in Romania ar fi votul obligatoriu” – declara raspicat Basescu in 2007.

In 2012, acelasi Traian Basescu considera aceasta afirmatie ca fiind una ilegala si antidemocratica.

Prin vizitele externe si prin prezentele in Parlamentul European a reusit sa faca un lucru deosebit de grav: si-a criticat propria tara atribuindu-si rolul de mantuitor al neamului si de luptator pentru valorile democratice, ascunzand totodata masuri si legi luate pe ascuns ce ii deserveau interesele. Cel mai vizibil abuz cu care defileaza in portofoliul de abuzuri este promovarea fara merit a fiicei Elena ca parlamentar european. “Ca o ironie a sorii, o incarcatura de 40 milioane de tigari de contrabanda, in valoare de 15 milioane de euro , a stationat patru zile , fara a fi descoperita, in portul Rotterdam din Olanda, tara membra Schengen. Acest lucru ar fi fost imposibil in portul Constanta”, a subliniat Elena Basescu in Parlamentul European. Eu as completa ca o ironie la ironia sortii ca o parvenita, o ANALfabeta (stai calma Nuty nu se refera la ala de il faci tu cu striperii cand esti fumata), o hidoasa, o aroganta si o manelista plina de bani datorita lu’ tacsu presedinte (sef peste toti romanii) ne reprezinta, fara merit, in Parlamentul European si se balbaie de 3 ori pana rosteste un cuvant!

PS: Scoate dracu’ bottoxul ala sa poti rosti toate literele si mai spala-te pe cap sa nu arati ca una iesita din tomberon!

Exemplele democratiei basiste pot continua, izvoarele fiind mai mult decat suficiente si in acelasi timp coruptibil de multe. Domnule presendinte suspendat, stim ca ne vrei si stim ca nu te saturi de noi dar noi te asiguram ca ne-am saturat de tine si acest lucru o sa se vada la referendum! Sa votati bine… si cu cap!

Ionut Rosca

Comentarii

comentariu

About the Author

-