Published On: mar, Iul 10th, 2012

Curtea a decis: Antonescu interimar

Share This
Tags

Curtea Constitutionala a decis ca procedura de suspendare a lui Traian Basescu a fost respectata, hotarand  faptul ca presedintele Senatului, Crin Antonescu este presedintele interimar al Romaniei.

Curtea a examint cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei.

In urma deliberararii, cu majoritatea voturilor, Curtea Constitutionala a hotarat ca  procedura de suspendare din functia de presedinte a Romaniei a lui Traian Basescu a fost respectata.

Aceasta a constatat existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei iar  in conformitate cu dispozitiile art. 98 alin.1 din Constitutie, interimatul functiei de presedinte al Romaniei se asigura de seful Senatului, Laurentiu Antonescu, se arata intr-un comunicat al Curtii.

Curtea a precizat ca aceasta hotarare este defintiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului.

Presedintele intermiar va ocupa aceasta functie, conform legii, timp de 90 de zile, de la referendum, pana cand se vor organiza alegeri prezidentiale.

In tot acest timp Crin Antonescu are atributii restranse in calitate de presedinte interimar. Acesta are insa dreptul de a face gratieri sau numiri in functii.

Conform votului membrilor Parlamentului, Traian Basescu ar putea fi demis din functia de presedinte suspendat, de catre popor, in cadrul referendumului care va avea loc in data de 29 iulie 2012.

Crin Antonescu a fost prezent azi la orele 11, la Palatul Cotroceni pentru a prelua mandatul de presedinte interimar, Traian Basescu parasind incinta la bordul autoturismului sau, insotit de autoturisme ale SPP.

Comentarii

comentariu

About the Author

-