Published On: mar, Iul 17th, 2012

Conducerea Spitalului Judetean Braila dusa de nas de medicii angajati

Share This
Tags

*Brailenii prostiti de medicii de familie sa mearga la tomografele galatene pot face sesizari la conducerea spitalului prin intermediul condicii de reclamatii aflate la secretariat

Contactata de echipa InfoBraila managerul Spitalului Judetean Braila, Rodica Sin a declarat ca: “Sectia de imagistica a spitalului este completa, dotata cu aparatura de top si avem personal specializat, nu exista motiv pentru care pacientii sa fie trimisi la clinicile private de imagistica din Galati, acest lucru nu este in regula. Aceste aspecte pot fi reclamate in condica pusa la dispozitia pacientilor aflata la secretariatul spitalului. Singurul deficit  cu care spitalul se confrunta in momentul de fata ar fi fondurile foarte mici alocate de Casa de Asigurari, care ne obliga sa programam pacientii ce beneficiaza de examinare gratuita si peste doua luni. Pacientii trimisi la Galati nu beneficiaza de nici o gratuitate deoarece sunt trimisi inapoi pentru tratament la medicii de familie din Braila.”

Rodica Sin a declarat ca se va intalni cu directorul medical al spitalului, Mihail Iugulescu, in vederea solutionarii problemei, iar cei responsabili vor fi trasi la raspundere.

Brailenii sunt pusi pe drumuri degeaba. Examinarea Computer Tomograf contra cost este disponibila si la Braila, tarifele fiind afisate la intrarea si pe peretii spitalului. Aparatura moderna cu care Spitalul Judetean Braila este dotat, ofera servicii mai bune decat cele oferite la clinicile din Galati, iar personalul specializat nu pare sa fie o problema cu care orasul nostru sa se confrunte. Motivul real pentru care aceste nereguli au loc sunt “recompensele” primite de cei care semneaza trimiterile catre tomografele galatene.

Reporterii InfoBraila au stat de vorba cu o femeie in varsta de 34 de ani care a dorit sa isi pastreze anonimatul. Viorica C. sufera din cauza unei tumori la glanda hipofiza. Pentru a face un RMN aceasta a fost trimisa la o clinica particulara in Galati. “Cand m-au chemat pentru rezultatul RMN-ului mi s-a inmanat un plic cu documentele alea. Mi s-a spus ca nu am voie sa deschid plicul si ca trebuie doar sa-l inmanez medicului meu de familie. La cabinet mi-am dat seama ca printre hartiile cu rezultatele mele se aflau si bani. Nu am intrebat pentru ce sunt acei bani, sincer am crezut ca asa se face” a declarat Viorica C.

Astfel de cazuri au devenit din ce in ce mai frecvente in Braila. Medicii de familie, avand diferite contracte verbale si ilegale cu policlinici particulare reusesc sa obtina niste fonduri considerabile din plasarea pacientilor in alte orase.

InfoBraila face apel catre cetatenii care au trecut prin astfel de experiente sau care urmeaza sa faca la solicitarea medicului de familie, analize ce tin de imagistica in alte orase, sa sesizeze conducerea Spitalului Judetean.

Comentarii

comentariu

About the Author

-