Published On: lun, Iul 30th, 2012

Cod galben de canicula si disconfort termic accentuat si in luna august

Share This
Tags

*Meteorologii au emis, ieri o informare de canicula, disconfort termic, dar si instabilitate atmosferica, valabila pana pe data de 1 august.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, in intervalul 31 iulie, ora 10.00 – 1 august, ora 21.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, precum si in zona montana.

In aceste regiuni se vor semnala intensificari ale vantului, care trecator vor lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si, posibil, grindina. Totodata, se vor semnala averse, izolat torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 20-30 l/mp.

Pe de alta parte, avertizarea de canicula si disconfort termic accentuat isi mentine valabilitatea sI pentru luna august.

ANM precizeaza ca pe arii restranse, in sudul tarii, in capitala si judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges si Valcea astazi dupa-amiaza se vor mai inregistra temperaturi de 39 de grade Celsius, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 unitati.

MONICA ENE

Comentarii

comentariu

About the Author

-