Published On: mar, Iul 24th, 2012

Chinuiti pe holurile spitalului

Share This
Tags

*Pacientii Unitatii de Primire urgente Braila sunt tinuti ore in sir pe scaunele salii de asteaptare, pana sa primeasca ajutor specializat din partea medicilor

Brailenii sunt supusi unui chin suplimentar cand vorbim despre UPU Braila. {n medie un pacient poate astepta si pana la sase ore pentru a beneficia de ajutorul specializat al medicilor de garda. Ordinea de primire a pacientilor este data de gravitatea afectiunii de care sufera. “Astept sa ma vada doctorul de 5 ore si inca nu am reusit sa intru” a declarat  Viorel I. pacient UPU Braila.

Situatia este destul de grava, timpul de asteptare este destul de mare, multi dintre pacienti neputand rezista prefera sa mearga acasa si se trateaza pe cont propriu. Doar cazurile grave rezista timpului imens de asteptare neavand alta varianta.

Motivul pare sa fie personalul redus. De pacientii prezenti in sala de asteptare se ocupa un sigur medic suprasolicitat de numarul si de gravitatea cazurilor.

“Nu mai pot rezista, de 4 ore astept sa fiu vazut de medicul de garda dar nu mai pot astepta. Am suferit un accident casnic si am niste dureri groaznice de spate iar pozitia pe scaun este incomoda. Voi merge sa cumpar un calmant de la farmacie care sper sa faca durerea sa dispara” a declarat Ileana V.

O echipa InfoBraila s-a deplasat la Spitalul Judetean de Urgenta. Odata ajunsi la fata locului au fost luati cu asalt de pacienti. Toti doreau sa se faca auziti sperand ca daca vor face asta problemele lor isi vor gasi rezolvarea.

Spitalul Judetean de Urgenta Braila doreste sa ofere servicii medicale de calitate si imbunatatirea starii de sanatate a populatiei dar se pare ca problema timpului de asteptare nu este luata in calcul de nimeni.

In cadrul Unitatii de Primire Urgente, functioneaza din anul 2009 un cabinet stomatologic cu un singur medic stomatolog. Acesta lucreaza intr-un singur schimb si nu face garda. {n eventualitatea unei urgente stomatologice pacientii nu pot beneficia de tratament din partea acestuia.

* Timpul de asteptare este scurtat de micile atentii oferite medicilor

“ Dupa ce am asteptat 3 ore si jumatate, am fost strecurat in buzunarul uneia dintre asistente doua bancnote de 10 lei si in mod miraculos cazul meu a devenit o urgenta. Am primit ajutor si am putut pleca acasa unde am urmat un tratament, insa am fost revoltat de faptul ca a trebuit sa platesc ca sa fiu consultat” a declarat echipei InfoBraila unul dintre bolnavi care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Aspectul acesta este reclamat de tot mai multi braileni, in ciuda faptului ca este o problema deranjanta, considera ca aceata este singura varianta care le poate rezolva problemele.

In mod cert la Braila pacientului ii este acordata atentia cuvenita in functie de “micile cadouri” pe care tot mai multi doctori sunt obisnuiti sa le primeasca.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-