Published On: lun, Iul 30th, 2012

“Ceasurile” o problema pentru taximetristi

Share This
Tags

* Pe piata taximetriei exista o concurenta neloiala, orasul fiind impanzit de astfel de masini

In prezent in Braila functioneaza in jur de sase firme de taximetrie. Tarifele aplicate de acestia variaza de la 1.45 la 1,69 lei/km pe timp de zi, de 1, 89 lei pe noapte si 2,19 extern. Pentru stationare tarifele sunt mai mari incepand de la 16,9 lei ziua si cu 2 lei mai mult noaptea , iar pentru cursele externe tariful pleaca de la 21,9 lei.

Cu toate ca soferii de pe astfel de masini opereaza pentru firme diferite, majoritatea prezinta acelasi “defect profesional” de nu a pune ceasul la curse.

Presedintele taximetristilor din Braila a ajuns sa falimenteze firma dupa firma. Nimeni nu s-a sesizat. “In prezent el nu mai detine nici o masina, dispeceratul a ramas in functiune, noi preluam comenzile, [n oras circuland si in prezent masini sub numele de “Dan Taxi”, a declarat unul din soferii acestei firme.

Concurenta este acerba, dintre firmele de pe piata braileana existand astazi sase firme de taxiuri.

Soferii se declara multumiti de profit si de clienti. “Cine are nevoie apeleaza la serviciile noastre, nu toata lumea detine o masina [n proprietate, dar pot avea nevoie la un moment dat de una, aici intervenim noi”,  a declarat un taximetrist.

Nu exista pareri pro fara cele contra, multi dintre clientii taxiurilor facand comentariul ca soferii nu pun ceasul aproximand suma datorata si distanta parcursa.

Garda Financiara face controale periodice societatilor de taximetrie, aplica sanctiuni dar firmele raman functionabile, recuperandu-si paguba de la clienti.

In cazul neregulilor clientii nemultumiti pot sesiza Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, urmand ca cererile sa fie ulterior verificate si solutionate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-