Published On: Soare, Iul 15th, 2012

Ce pot face 6 maini dibace!

Share This
Tags

*Trei tineri braileni au reusit sa imbine cultura cu distractia

Poarta denumirea “Atelierul de Creatie” si s-a dovedit a fi locul ideal pentru tinerii care isi doresc o schimbare in ceea ce priveste petrecerea timpului liber.

Un lacas unde urbanismul intalneste muzica chill, arta se imbina cu distractia, iar cultura cu tanara generatie.

In spatele acestui modern si totodata oldschool spatiu de recreere se afla asociatia “Univers Cultural” condusa de Florin Tanase, George Lepadatu si Mitrescu Octavian. Trei tineri care au demonstrat ca brailenii se pot bucura de distractie intr-un cadru cultural de exceptie.

“Asociatia Universul Cultural este o organizatie non-guvernamentala ce isi propune sa ofere o alternativa absolut necesara comunitatii in care traim. Este o miscare avangardista exact ca detasamentele militare care explorau terenul necunoscut pentru a pregati inaintarea grosului trupei, doar ca soldatii nostrii sunt niste tineri artisti iar armele lor sunt instrumentele de care se folosesc. Fac apel la toti tinerii braileni sa-si caute spiritul revolutionar artistic pe care il avem cu totii in noi si sa se inscrie in Asociatia “Universul Cultural”, fie ca membru fie ca voluntar. Punctul de lucru al organizatiei este Atelierul de Creatie de pe Mihai Eminescu nr. 59 chiar vis-a-vis de Winmarkt ,la etajul fostei Case a Armatei. Am cautat un loc care sa inspire si chiar sa instige la arta si creativitate, iar din reactiile oamenilor care ne-au urcat treptele se pare ca am gasit locul perfect”, a declarat Florin Tanase, membru fondator al Asociatiei Universul Cultural.

*Debutul Atelierului de Creatie

La sfarsitul saptamanii trecute Atelierul de Creatie a fost gazda a trei expozitii care au atras atentia tinerilor braileni.

Locatia este compusa din trei camere, fiecare avand persoanlitate proprie. Astfel, Cristian Urse si-a luat tributul afisand pe peretii Atelierului cele mai bune lucrari din colectia personala de pictura.

O alta camera i-a revenit artistului Cristian Radu, care ne-a incantat privirea cu exponate de pictura grafica de exceptie.

In ceea ce priveste arta urbana si graffiti, meritele se duc catre Nesk, artist local, bine cunoscut in randul tinerilor braileni.

“Miercuri seara va avea loc lansarea unei carti, intitulata “Torrent”, sub semnatura lui Stoian G. Bogdan, scriitorul care a revolutionat literatura, castigator al premiului “cel mai bun poet al anului 2010″, la concursul “Mihai Eminescu”, desfasurat anual in Botosani. Acesta va recita si niste poeme neconventionale caracteristice artistului. Seara va continua cu un afterparty animat de trupa audio-video Fratelenord formata din Zone, dj si producator si Cleg, poetul si solistul trupei”, a adaugat Florin Tanase.

Atelierul de Creatie s-a dovedit a fi un loc unic in Braila, in special pentru cei care s-au saturat de muzica proasta, de terasele imbacsite dar si de lipsa culturii in randul tinerei generatii.

De la expozitii de graffiti sau pictura, lansari de carte ori concerte pe teme educative, asociatia Universul Cultural a reusit inca de la primele evenimente sa atraga atentia tinerilor braileni pasionati de cultura urbana si nu numai.

Comentarii

comentariu

About the Author

-