Published On: joi, Iul 19th, 2012

Casa de la Cotroceni nu e acasa!

Share This
Tags

A fi sau a nu fi… seful “romanilor”? Cei satui de basism vor alege cu multa convingere varianta negativa a sintagmei cu iz dramaturgic. De fapt, Traian Basescu, nici macar nu a mimat functia pe care a detinut-o sau poate o va redetine dupa referendum. Cand lumea se plictisea de atata teatru prost jucat de el si acoliti, trimitea propagandistii sa ne influenteze perceptia asupra actiunilor sale si ne explica realitatea precum un banc prost spus pe care il reiei cu unicul scop de a smulge fortat sau din respect o incercare de zambet. Presedintele suspendat ne-a invatat ca realitatea este relativa, insa nu vorbim de realitatea propusa de savanti, ci de realitatea pe care domnia sa vroia sa o imprime in mentalul colectiv.

In anii in care a fost dictatorul Romaniei, pur si simplu, a sufocat sau exterminat orice forma de protest sau tentativa de gandire logica. Rand pe rand au cazut in calea furiei basiste putinele centre industriale, institutii de prestigiu, intelectuali si orice forma de manifestare culturala, ca nu-i asa:

“Scoala romaneasca scoate tampiti… insa unii dintre ei mai au si succesuri”, ajungand parlamentari europeni fara a cunoaste limba romana macar la nivel mediu.

Ne-a spus ca: “nu pot ei fura cat poti tu vota” cand a facut referendum pentru unicameral insa el era campion la aceasta indeletnicire si izbucnea in plans atunci cand justitiar condamna comunismul pe vremea caruia era comandant si avea pe mana cele mai mari nave detinute de Romania. Asa de mult a tinut la ele incat acum are dosar penal ca le-a facut sa dispara pe multe milioane de euro… poate il chinuiau amintirile si a vrut sa scape de ele.

A castigat al doilea mandat creand o adevarata nebuloasa din care el stralucea angelic asemeni Luceafarului. si-a atribuit pe rand sau la gramada aproape toate functiile si titulaturile din stat, culminand cu recenta asemuire dintre el si statul de drept. A modificat si remodificat Constitutia Romaniei astfel incat sa devina invincibil si a scos ordonante de urgenta pe banda rulanta nefiind interesat la acea vreme de justitie, pe care inca o conduce ca pe un copil de gradinita si o protejeaza acum  de “oamenii care e rai”.

Ne-a deformat orice simtire civica promovand un singur lucru si anume prostia si pupincurismul. Ne-a vandut FMI-ului fara sa clipeasca cerand un fals timp de analiza insa cei care au mintea limpede stiu ca oricine accepta sa isi vanda tara acestei institutii primeste para-ndarat, lucru evident la familia Basescu care dobandea cu regularitate proprietati, masini si afaceri de sute de milioane de euro cand toata lumea era innebunita de criza.

Vara asta se poarta alb fiindca asta iarna s-a purtat sange pe haine daca aveai tupeul sa protestezi din cauza lipsei locurilor de munca si a hameselii. Traiane nu esti etern pe functie asa cum subliniai in conferinta de dupa suspendare! Nu a fost lovitura de stat, nu a fost atac la adresa institutiei prezidentiale ( cum se considera el si aghiotantii – institutii), a fost cutit la os si a fost disperare! Popularitatea invocata de Parlament nu se referea la “bai de multime” asa cum o intelegi tu se referea la increderea in institutia pe care o conduci! Plecarea ta nu o sa aduca lapte si miere ca ne-ai vandut FMI-ului si indiferent cine ar veni in urma ta gaseste dezastru si saracie! Traiul va fi la fel de greu… asta daca nu se duce pulimea imbatata de sloganurile tale la referendum si te reconfirma in functie, stim experienta anterioara. Poate macar acum cand este cald si bine se vor deranja sa mearga la vot cei care asta iara priveau, unii neputinciosi altii cu indiferenta, la cei care protestau de foame si amaraciune in Bucuresti… poate macar acum la referendum sa depuneti un minim de efort sa scapam de plasa de paianjen tesuta cu grija de “domnul in 5 minute imi dau demisia” care ne acopera ochii.

Pana pe 29 iulie voi avea timp sa imi aduc aminte de tot ceea ce ai facut sau nu ai facut iar in acea zi voi avea grija sa pun o stampila zdravana pe acel DA ce elibereaza toata frustrarea acumulata pe perioada acestui regim. Chiar daca rezultatul nu va fi validat macar va avea dovada necontestabila ca nu toti “este mici si prosti” si “merge plimbati cu zaharelul electoral”.

Casa de la Cotroceni nu e acasa… du-te si stai linistit in vila pe care ti-ai atribuit-o singur! Sa traiesti bine!

Ionut Rosca

Comentarii

comentariu

About the Author

-