Published On: lun, Iul 23rd, 2012

Cantece de dragoste pe faleza Dunarii

Share This
Tags

* Trei zile de spectacol, in care a rasunat in tot orasul cantece de dragoste *

Sute de braileni au participat zilele acestea la cea de-a VI-a editie a festivalului international “Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”. De la o editie la alta, Consiliul Judetean Braila alaturi de Centrul de creatie, uneste pentru trei zile iubitorii de muzica populara atat din tara cat si din strainatate si ofera publicului un spectacol cu muzica buna.

Anul acesta, au participat 31 de concurenti, 22 din Romania si 9 din strainatate, care in primele doua seri au sustinut recitaluri iar in cea de-a treia, juriul format din muzicologi si profesori de muzica, Elise Stan, presedintele juriului, producator emisiuni TVR, Nita Fratila, profesor universitar in Serbia, Daniela Ghibescu, specialist Electrecord, Petrica Gogu, profesor Braila, Oana Petrica, Centrul National Bucuresti, Doina Isfanoni, doctor muzicolog si Ioan Godja, Austria, au notat interpretii dupa calitatile vocale dar si tinuta folclorica a zonei si au stabilit marele castigator.

Pe langa concurenti, publicul brailean s-a mai bucurat si de recitalul lui Dinu Iancu Salajan, dar si de un recital de exceptie intitulat “La brat cu tineretea”, interpretat de tineri solisti de muzica polulara. {n ultima zi au putut asculta recitalul Aliona Stroia, câstigatoarea premiului intâi, a editiei de anul trecut dar si pe interpretul Constantin Enceanu.

Toti concurentii au primit diplome de participare, iar juriu a acordat trei mentiuni, un premiu de popularitate sI un premiu special. Premiul trei a fost castigat de Narcisa Madalina Balanu, iar locul doi s-a dus in Serbia la Marina Bogdanovici. Premiul intai s-a dus catre tanarul Eric Feldvabel, din Cehia, care in prima seara a ridicat publicul in picioare. Acesta a castigat simpatia publicului atat prin originalitatea costumului, cat si prin dans, dar mai ales prin vocea sa.

Prin acest festival, Consiliul Judetean Braila si Centrul de creatie Braila, reuseste de la o editie la alta valorificarea si promovarea creatiilor populare si afirmarea de noi interpreti ai genului vocal destinat prin definitie sa sporeasca bogatia spirituala a tuturor locuitorilor de la Dunare si nu numai.

Comentarii

comentariu

About the Author

-