Published On: mar, Iul 24th, 2012

Canalizarile, locuinte pentru copiii strazii

Share This
Tags

*O canalizarea situata pe vadul Spitalului 1 a devenit adapost pentru cersetorii braileni.

Mai multi “copii ai strazii” locuiesc intr-o canalizare, nu mai mare de doi metri patrati. Acestia isi castiga hrana din cersit sau din spalarea barbrizelor masinilor care opresc la semafor. {n timpul zilei ii vezi cersind pe strazi, pe la terasele din oras iar dupa ce toata lumea se retrage la casele lor se duc si ei sa se odihneasca pentru o noua zi de munca.

Este greu de imaginat cum un astfel de loc mizer poate deveni locuinta pentru sarmanii copii. Cum se ingramadesc sapte persoane intr-un spatiu atat de ingust si intunecat si cum impart cu totii o perna mizerabila. Unii dintre ei sunt minori abandonati de parinti, orfani  sau pe care chiar proprii parinti ii obiga sa cerseasca.

Altii pleaca de acasa din cauza ca sunt maltratati in familiile din care fac parte. Ei provin din familii dezorganizate cu multi copii si cu parinti alcoolici care nu muncesc, sau altii au ramas orfani. Conditiile grele si traiul de acasa i-au facut sa accepte viata de strada care nu le poate oferi nimic bun pentru ei, decat mila cetatenilor care le ofera uneori hrana, haine sau bani. Pe strada ei sunt expusi problemelor de sanatate, abuzului fizic dar si abuzului sexual.

Vara este putin mai bine, tinand cont de conditiile climatice, dar pe timpul iernii unii risca sa inghete de frig si sa moara de foame. Se incalzesc cu greu in canalizarile inguste si urat mirositoare.

Pe langa acestea, cersetorii nu au fost niciodata la scoala, sunt analfabeti si continua sa fie discriminati de autoritati precum scoala si sistemul sanitar.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-