Published On: mar, Iul 17th, 2012

Canalizari fara capac si intersectii fara semne de circulatie

Share This
Tags

Fierul vechi ramane principala sursa de venit ale oamenilor necajiti

Nu de putine ori am intalnit pe strazile municipiului canalizari fara capac, din cauza carora s-au produs accidente atat in randul soferilor dar si al pietonilor.

Acolo unde s-au facut sesizari, iar autoritatile au luat masurile necesare de inlocuire a capacelor acestea au fost din nou furate.

Centrele de colectare ridica din umeri, ori datorita faptului ca intr-adevar nu primesc capace de canalizare si semne de circulatie, sau aceste afaceri se fac la negru ori sunt ferite de ochii cetatenilor.

Reporterii InfoBraila au incercat fara succes sa intre in reteaua celor care se ocupa de vanzarea si cumpararea fierului vechi.

Realitatea este ca atat capacele de canalizare cat si semnele de circulatie sunt furate spre a fi vandute. Intrebarea este “Cine le cumpara?” Atata timp cat centrele de colectare nu recunosc faptul ca majoritatea au depozitele pline de astfel de materiale.

Inconstienta brailenilor saraci care traiesc din furtul de fier vechi nu numai ca le aduce amenzi si dosare penale, dar provoaca si accidente.

Doi soferi braileni au fost la un pas de accident din cauza lipsei indicatoarelor de circulatie. Absenta indicatoarelor necesare “Stop” si “Cedeaza trecerea” a fost cauza principala a riscului de accident.

Cei care au avut de suferit nu sunt numai soferii, dar si pietonii. Acestia din neatentie pot deveni victime ale canalizarilor destupate.

Un astfel de caz este cel al unei femei in varsta de 62 de ani care a cazut si si-a rupt piciorul.

Politia si Primaria Locala au luat masuri cu privire la prevenirea furturilor. Pentru capacele canalizarilor s-a conceput un sistem de siguranta, iar pentru indicatoare, Municipalitatea a pus la dispozitie patrularea cu agentilor locali. Cu toate astea, statisticile arata ca infractiunile in domeniul furtului de fier vechi, a capacelor de canalizare sau a semnelor de circulatie sunt in continuare in crestere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-