Published On: mie, Iul 18th, 2012

Brailenii iau cu asalt frigiderele de racoritoare

Share This
Tags

Canicula din ultima perioada a facut sa se dubleze consumul bauturilor racoritoare

Temperaturile ridicate din ultima perioada i-a facut pe braileni sa consume tot mai multe lichide. Vanzarile s-au dublat iar aprovizionarile in magazine se fac de doua, trei ori pe saptamana.

Batranii prefera apa minerala si apa plata in schimbul apei de la robinet si al sucurilor pe care le considera periculoase deoarece contin E-uri si coloranti.

Reporterii InfoBraila au stat de vorba cu un barbat care se afla in magazin tocmai pentru a cumpara bere rece: “De obicei evit sucurile artificiale, mai bine ma racoresc cu o bere”. Georgeta V. are aceeasi parere despre sucuri: “ Prefer apa plata. {n sucuri nu am incredere si oricum bem apa dupa ele”.

Cu toata neincrederea oamenilor sucurile sunt vandute si ele foarte bine, acestea fiind preferate in randul tinerilor. {n weekend-uri mai ales cosurile clientilor din supermarketuri sunt pline cu baxuri de bauturi racoritoare. Berea este preferata de cei care merg la picnic, la terase sau in restaurante.

“Vindem berea ca pe paine! La sfarsit de saptamana cel putin, clientii nostrii prefera sa vina la terasa sI sa se racoreasca cu o bere. Este si singura bautura alcoolica pe care organismul o digera mai usor pe caldura asta”, a declarat chelnerul unei terase de pe esplanada Dunarii.

Sifonul este de asemenea o alegere a cetatenilor de a se racori in zilele calduroase. Firmele care se ocupa cu aceasta activitate au declarat ca profitul lor a crescut o data cu gradele din termometru.

Fiind sezonul fructelor, unii dintre braileni prefera sa se racoreasca cu compoturi sau sucuri naturale. Limonada fiind bautura de alegere a tinerelor domnisoare.

Vanzarile din ultima vreme au facut ca preturile racoritoarelor sa se micsoreze, producatorii fiind cei mai castigati in urma caniculei.

Costina Anghel,

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-