Published On: mie, Iul 11th, 2012

Brailenii asteapta cu nerabdare referendumul

Share This
Tags

*Prezenta acestora la urne ar putea fi mai mare decat cea de la alegerile locale

In urma referendumului care va avea loc in data de 29 iulie 2012, se va decide soarta politica a presedintelui suspendat Traian Basescu.

Reporterii InfoBraila au realizat un sondaj de opinie cu privire la prezenta la urne a electoratului brailean. Din datele culese de pe teren se pare ca numarul celor care vor pune stampila in data de 29 iulie l-ar putea depasi pe cel din cadrul alegerilor locale.

Pensionarii Ionel C. si Neculai D., in varsta de 75 si respectiv 69 ani, au declarat ca vor participa la referendum in data de 29 iulie 2012, deoarece sunt foarte nemultumiti de cum a fost condusa aceasta tara pana acum. De asemenea acestia au declarat ca sunt de acord cu demiterea presedintelui datorita cresterii impozitului, micsorarii pensiilor si a  salariilor, masuri asumate de presedintele suspendat.

Vasile G., fost militar, in varsta de 73 de ani, spune ca merge categoric  la vot. Acesta ne sugereza ca romanii considera sfanta Curtea Constitutionala a Romaniei. Totodata el spera la o schimbare pentru copiii si nepotii sai si chiar daca are o varsta inaintata, nu este de acord cu acest ”capitalism”.

Majoritatea pensionarilor cred ca au puterea de a schimba ceva.

Ei spun ca vor merge la vot si indeamna pe toti sa faca acest lucru:”Toti ar trebui sa mergem! Sa terminam odata cu cancerul asta!”, declara un batran suparat pe tot ce se intampla in Romania.

O braileanca ne-a povestit ca se va duce la vot: “Basescu e batut in cuie de nu pleaca de la conducere.”

Radu M. ne-a declarat ca aceasta este prima lui decizie majora  si ca va merge la vot pentru demiterea lui Basescu.

In ceea ce priveste adolescentii, majoritatea nu au cunostintele necesare pentru a raspunde intrebarilor sondajului.

Cei cu varste cuprinse intre 18-20 de ani au fost indecisi sau fara interes fata de referendum, declarand ca au alte lucruri de facut in ziua respectiva.

De un real interes au dat dovada tinerii de peste 25 de ani, declarand ca vor participa la referendum cu siguranta fiind principalii afectati de lipsa locurilor de munca si a masurilor de austeritate.

Intrebat daca participa sau nu la referendum, Marius C., in varsta de 24 de ani ne-a spus ca nu o sa fie in tara pe data de 29 iulie, cand vor avea loc alegerile, insa va incerca sa participe la vot din afara granitelor, la sectiile special amenajate.

Maria E. in varsta de 32 de ani, vanzatoare la un magazin non-stop a declarat: ”Sigur ca am sa merg la vot! Nici nu ma gandesc, nu mai pot sa indur asa ceva. Eu am o diploma, stiti, sunt licentiata si totusi lucrez aici cate 9 ore pe zi. Nu vreau sa-mi cresc copilul sub o dictatura impusa de golanii astia si masurile lor de criza. Astea nu sunt masuri de criza, sunt masuri pentru imbogatirea lor!”

Peste 90% din persoanele intervievate au declarat ca se vor prezenta in data de 29 iulie la urne, dorind astfel sa demonstreze ca puterea sta in mana electoratului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-