Published On: joi, Iul 5th, 2012

Braila intra sub monitorizare video

Share This
Tags

*200 de camere video vor fi instalate pe teritoriul municipiului * acestea sunt amenajate mai ales in zonele predispuse infrationalitatilor

Primaria municipiului Braila are in proiect montarea de camere video pe raza orasului, proiect care are ca termen limita luna septembrie, iar cei care se ocupa cu montarea camerelor au demarat deja lucrarile, in Braila urmand sa fie montate 200 de astfel de dispozitive.

Locuitorii orasului au mai solicitat montarea de camere video si in alte zone, in special in cele mai intunecate sau marginase, iar primarul Aurel Simionescu a luat la cunostinta acest lucru.

“O sa cer si eu o informare sa vedem unde ne aflam pe partea de monitorizare, ca ele au fost deja instalate. Ceea ce ma bucura pe mine este faptul ca unii dintre cetateni au vazut deja camerele si au spus ca vor si in alte intersectii unde infractionalitatile sunt in floare. Dupa ce sistemul va intra in functiune vom vedea unde mai trebuiesc asezate camere si daca e nevoie vom mai pune. Ele au fost puse pe o discutie cu cei de la politie pe asa numitele zone cu potential criminogen, deci acolo unde se pot intampla anumite lucruri, nu neaparat intersectiile unde se ciocnesc doi cu masinile”, a declarat edilul orasului.

Pana acum, camerele de supraveghere au fost montate in zonele cu scoli, in marile intersectii dar si pe arterele in care au avut loc diferite evenimente nefericite.

“Am pus in zone cu scoli, in zonele care sunt mai intunecate, in zonele in care s-au mai intamplat infractiuni, dar in momentul in care ele vor pornii vom vedea daca mai trebuie si in alte locuri.

Termenul final pentru acest proiect este undeva prin septembrie, speram ca pana atunci sa fie totul gata. Toate cele 200 de camere care sunt instalate in oras, vor functiona 24h/24h. intai trebuie sa facem ca acest sistem sa functioneze si probabil il vom extinde si la jandarmerie si la primarie si poate chiar si la politia nationala, dar pentru inceput orasul va fi monitorizat de catre politia locala,” a conchis primarul Brailei.

Astfel, din luna septembrie, intreg municipiul Braila va fi monitorizat video, ajutandu-I pe politisti sa rezolve cazurile de infractionalitate, facandu-i astfel si pe cetatean sa se simta mai in siguranta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-