Published On: joi, Iul 12th, 2012

Boboc cere electoratului sa iasa la vot la referendum

Share This
Tags

*Liberalii braileni scot la lumina declaratiile incendiare pe care Traian Basescu le-a facut din fotoliul de presedinte

Catalin Boboc, a tinut sa reaminteasca electoratului declaratiile care i-au adus notorietatea in viata politica presedintelui suspendat Traian Basescu: “Un presedinte jucator care ne-a convins ca modul in care dumnealui si-a propus sa transpuna in practica aceasta sintagma de presedinte jucator. Nu ne asteptam ca asta sa insemne ca domnul presedinte isi va pune manusi de box si va iesi sa se bata cu categorii sociale cu Guvernul, atunci cand nu a avut Guvernul lui, cu Parlamentul si cu oricine a vrut dumnealui sa se bata. S-ar fi batut si cu state cu care noi am avut colaborari”.

Boboc l-a acuzat pe presedinte de faptul ca si-a asumat raspunderea asupra asupra celebrelor masuri de austeritate impuse de Guvernul Boc, acesta fiind unul din motivele pentru care, in cadrul protestelor organizate la Bucuresti la inceputul anului, oamenii au strigat deopotriva “Jos Boc, Jos Basescu!”.

“I-a placut sa-si asume niste decizii majore, i-a placut sa dea directive si imi aduc aminte atunci cand Guvernul lui Tariceanu nu a putut sa-i traseze sarcini si directive, a aparut acel conflict deschis. Din fericire Tariceanu i-a tinut piept si economia nu a mers rau in acea perioada, dupa care, cu Guvernul Boc, presedintele Basescu nu i-a mai lasat sa-si faca treaba, le-a dat in plic, in fiecare dimineata la Cotroceni, directive cu ceea ce au de facut si iata ca lucrurile nu sunt nici pe departe bune, de fapt sunt foarte proaste”, a declarat Catalin Boboc.

In ceea ce priveste declaratiile pe care le-a facut Basescu vis-a-vis de sistemul bugetar, presedintele PNL a declarat ca exista solutii, insa nu sunt puse in aplicare:“Domnul presedinte este acuzat de catre noi dar si de populatie de lucruri punctuale si aici as reaminti cateva. Nu se poate ca presedintele unei tari, chiar daca in discursul lui exista cateva elemente care intr-adevar sunt adevarate, nu poate sa vina si sa spuna despre o categorie sociala si aici ma refer la bugetari de exemplu ca reprezinta un om de 200 kg carat in spate de unul de 50 kg, aceasta fiind declaratia lui pe postul de televiziune. Da, poate ca trebuie umblat la stat, poate ca trebuie facut un stat mai flexibil, mai articulat, dar sub nicio forma un presedinte, care trebuie sa fie intr-o tara mediator nu poate sa ia oamenii astia si sa-i puna in antiteza”.

Presedintele PNL a dorit sa readuca aminte felul in care a tratat Traian Basescu problema pensionarilor dar si a mamelor din Romania:“Le-a explicat angajatilor, celor care sunt activi astazi, ca pensionarii sunt o mare povara pentru ei. Poate ca da, poate ca sistemul de pensii nu este asezat cum trebuie. Nu poti sa invrajbesti niste oameni impotriva altor oameni. Oamenii aia au platit o viata intreaga darile la stat si acum asta e, au ajuns la varsta la care sunt pensionari.Cand discutam despre indemnizatia la mame, cele care urmeaza sa nasca, a zis ca nu vroiam sa ajungem o tara de “mamici bebelusi”. Nu, da vrem sa ajungem o tara imbatranita. Tocmai asta este problema Romaniei ca natalitatea a scazut si evident ca pensionarii nu putem sa-i gonim din tara”.

O alta afirmatie a lui Traian Basescu care a socat electoratul si pentru care probabil va fi taxat in cadrul referendumului a constat in expedierea medicilor nemultumiti peste hotare, unde, vor putea castiga mai bine.

“A mai spus ceva presedintele, ca medicii pot pleca din tara daca nu le convine, nu e nici o problema. Ca principiu, evident ca e o piata libera si medicii ca si orice categorie de salariati, pot alege sa faca ce vor, da nu cred ca asta este abordarea normala a unui presedinte care ar trebui sa gaseasca solutii astfel incat medicii din Romania sa ramana si sa specializeze aici”, a adaugat Catalin Boboc.

Din cauza faptului ca presedintele suspendat si-a asumat o mare parte a masurilor de austeritate, facand si comentarii absurde din scaunul de la Cotroceni, va suporta consecintele referendumului din data de 29 iulie 2012.

Comentarii

comentariu

About the Author

-