Published On: vin, Iul 27th, 2012

Basescu tine la scaun, nu la tara

Share This
Tags

* In campania electorala presedintele suspendat Traian Basescu indeamna cetatenii sa nu mearga la vot

In cadrul conferintei de presa de astazi de la sediul PSD s-a dezbatut tema referendumului, liderii partidului politic criticand campania electorala a presedintelui suspendat. Contrar lui Traian Basescu, primarul Brailei Aurel Simionescu a declarat ca a indemnat oamenii sa mearga sa isi exprime opinia. “Am cerut cetatenilor sa se implice in referendum, in sensul sa mearga la vot, astfel incat votul sa exprime vointa unei majoritati semnificative a populatiei”, a declarat edilul sef.

Parlamentul Romaniei a luat decizia in conformitate cu ceea ce stabilea Curtea Constitutionala, aceea de a vota la refendum un prag electoral. Senatorul PSD Ion Rotaru a declarat ca Basescu nu mai vorbeste de democratie, el indeamna oamenii sa nu vina la referendum. “Dreptul la vot este doar un drept de vot, nu o obligatie. Nefiind o obligatie, nu poti sa impui un anumit prag”, a declarat Ion Rotaru. Acesta este de parere ca democratia presupune iesirea la vot, care este o manifestare a opiniei cetateanului, care poate fi pro sau contra. “Presedintele Basescu ne spunea ca nu tine la scaun, el tine la tara. Care este imaginea tarii in acest moment? El tine la scaunele de la Vila Dante ca acolo sunt mai multe si mai importante. As fi sperat ca reprezentantii Uniunii Europene sa ia atitudine, sa indemne cetatenii sa iasa la vot in masura in care este o chestiune democratica, asa ni s-a spus, asa am facut. Iata de ce eu indemn oamenii sa iasa la vot”, a declarat Rotaru.

Si deputatul Mihai Tudose a criticat campania presedintelui suspendat, avand chiar si un mesaj pentru PDL. “Mesajul nostru catre membrii si simpatizantii PDL-ului ar fi acela de a veni la vot si a scapa de Basescu. Aceasta este singura sansa a partidului de a se reinventa. Basescu i-a nenorocit, i-a adus la putere pe principiul “eu te-am facut eu te omor”. El i-a omorat si i-a adus in situatia in care sunt. In ceea ce priveste partea europeana, lucrurile sunt foarte simple, oamenii aceia cand au vazut ca nu sunt tancurile pe strada, ca nimeni nu este schingiuit, s-au retras. Acum sunt intr-o zona de jena ca au crezut dezinformarile astea crunte. Acum isi dau seama ca cei pe care i-au sustinut ataca democratia” , a declarat Mihai Tudose. Acesta a mentionat si faptul ca lipsa la vot poate fi o manisfestare a cetatenilor, dar cand asta devine politica unui partid, este clar cat de democratic este partidul.

Primarului Aurel Simionescu a tinut sa adauge faptul ca la Braila exista un numar dublu de buletine de vot, nu pentru ca ar fi neaparat necesar ci pentru ca asta este birocratia. “Conform statisticilor, avem dublul buletinelor de vot decat a celor care se manifesta. Asta multiplicata este o cheltuiala inutila, dar asta este o formula birocratica pe care o avem, si stiti ca democratia costa”, a precizat edilul sef.

Cetateniii Romaniei sunt asteptati in data de 29 iulie sa isi exprime opinia, votul lor fiind decisiv in ceea ce priveste viitorul tarii.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-