Published On: vin, Iul 27th, 2012

Basescu, Braila nu te mai vrea!

Share This
Tags

*Braila voteaza DA la referendum *

Peste 2000 de oameni au umplut vineri dupa-amiaza Sala Polivalenta Danubius, la mitingul USL. Pe langa autoritatile locale, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, primarul Municipiului Braila, Aurel Simionescu si co-presedintii USL, Catalin Boboc si Gheorghe Obreja, s-au mai aflat si senatorul Ion Rotaru, deputatul Mihai Tudose si viceprimarul Doinita Ciocan, iar invitatii de marca de la Bucuresti au fost Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu si Ministrul Justitiei, Titus Corlatean.

Sala polivalenta Danubius a rasunat de lozinci impotriva presedintelui suspendat, iar seara s-a incheiat cu o concluzie mai mult decat clara si anume faptul ca Braila nu-si mai doreste sa continue cu Traian Basescu.

Zeci de pancarte cu mesaje pentru presedintele suspendat au fost ridicate de oamenii care s-au saturat de regimul Basescu.

Co-presedintele USL, Catalin Boboc, a avut un mesaj clar pentru braileni si anume faptul ca duminica e ziua in care Romania trebuie sa se destepte. “ Duminica, odata cu celebrarea imnului national al tarii, romanii trebuie sa se trezeasca cu gandul ca a sosit ziua in care trebuie sa ne desteptam, ziua in care un simplu DA, ne scapa de Basescu, Boc, Udrea dar si de ceilalti. Desteapta-te romane”, a fost indemnul presedintelui PNL, Catalin Boboc.

Primarul Aurel Simionescu a iesit cu un mesaj scurt si la obiect in fata brailenilor, acesta precizand faptul ca un DA ne schimba duminica viitorul. Viceprimarul, Doinita Ciocan, s-a adresat brailencelor, indemnandu-le pe acestea sa-si ia sotii si sa il duca la vot.

Minstrul educatiei, Ecaterina Andronescu a tinut sa-i felicite in primul rand pe braileni, pe profesorii de aici dar mai ales pe elevii care obtin an de an rezultate excelente la examene, clasand orasul nostru pe primul loc in tara, si a precizat ca in viitorul apropiat, Braila va avea Universitate de stat. “E timpul sa le dam copiilor nostri o sansa, o sansa la o educatie mai buna, la un job mai bun. Asa ca pentru ei, pentru viitorul lor, sa iesim duminica la vot si sa votam DA, haideti sa votam DA pentru ceea ce va fi Universitatea de Stat la Braila, am promis judetului Braila acest lucru si trebuie sa o facem, sa votam DA pentru acesti copii care an de an claseaza Braila pe un loc fruntas”, a precizat ministrul Ecaterina Andronescu la mitingul USL de la Braila.

Ministrul Titus Corlatean a atins si el subiectul tinerilor, amintind de cel care in urma cu ceva timp s-a aruncat de la balconul din Parlamentul Romaniei, motivul fiind faptul ca unul dintre cei doi copii ai sai sufera de autism, iar sotia era casnica si i s-ar fi micsorat indemnizatia de insotitor cu 70 de lei. Barbatul s-a aruncat chiar in timp ce premierul Emil Boc se pregatea sa tina un discurs. El a strigat “Boc, ati luat drepturile copiilor”, dupa care .. a sarit! In cadere, el a strigat “Libertate”. Acesta purta un tricou cu un mesaj clar adresat Guvernului Boc si lui Traian Basescu, “Ne-ati ciuruit, ne-ati ucis viitorul copiilor nostri. Libertate”. “M-a marcat gestul acelui om, care a vrut sa-si ia zilele chiar in plenul parlamentului. Noi, duminica trebuie sa luptam pentru ei, pentru copii nostri, pentru nepotii nostri si pentru ca ei sa aiba o viata mai buna decat a noastra. Noi am trait vremuri grele, asa ca acum e timpul ca ei sa traiasca fara grija zilei de maine. Ne trebuie schimbarea si totul se face printr-un simplu DA. Acesta este unul dintre motivele pentru care duminica imi iau sotia si ma duc sa-mi schimb viitorul, ma duc sa votez DA si sa-l demit pe Basescu”, a precizat ministrul justitiei, Titus Corlateanu.

Braileni de toate varstele, tineri, care abia au implinit varsta de 18 ani, dar si batrani au scandat minute intregi “jos Basescu”, iar pe chipurile lor se putea citii clar dispretul care il au fata de presedintele suspendat. Brailenii s-au decis si vor schimbarea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-