Published On: joi, Iul 26th, 2012

Bancile din parc supraaglomerate?

Share This
Tags

* Conditiile actuale de trai, fac ca oamenii strazii sa nu aiba sansa la un viitor

Saracia este prezenta la fiecare colt, lucrurile evolueaza dar nevoile primare raman aceleasi. O femeie in jurul varstei de 50 de ani dormea nestingherita in fata Bisericii Sf Maria. In timp ce unii se plang de locurile de parcare si de diferite bunuri materiale ce nu reusesc sa si le procure,de lipsa unui telefon inteligent sau a unui calculator, astfel de oameni nu doresc decat o paine, apa si un loc in care sa poata dormi. Avand pe jos asezata o bucata de carpa,nevoile o fac pe batrana sa nu simta nici caldura de afara, nici cea a pietrelor incinse sau zgomotul copiilor care se joaca chiar langa ea.

Un caine comunitar ii tinea companie femeii, dovedindu-se cel mai bun prieten al omului si la bine dar si la rau, chiar singurul in lipsa unei familii.

Este reprosabil ca autoritatile nu pot oferi acestor oameni ai strazii conditii minime, sa aiba o viata modesta si un loc sa-l poata numi “casa”. Oamenii ajung sa-si duca bolile pe picioare, sa doarma in canalizari, pe bancile din parcuri si in preajma bisericilor, traindu-si viata de zi cu zi din mila oamenilor.

Locurile de munca sunt putine, conditiile de angajare sunt diverse, si putini dintre cei “realizati” se gandesc la mai mult decat propria persoana.

Unii profita si altii mor de foame, acestea sunt conditiile anului 2012, aplicam “legea junglei”, unde doar cei puternici supravietuiesc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-