Published On: mie, Iul 18th, 2012

Balan nu doreste anularea primei de vacanta

Share This
Tags

Reprezentantii Curtii de Apel au hotarat anularea Primei de Vacanta si recuperarea banilor oferiti pana acum de catre DAPT angajatilor din cauza datoriilor financiare catre Consiliul Local

Contactat de o echipa InfoBraila  fostul director DAPT Simona Draghincescu a declarat cu privire la primele de vacanta ale angajatilor Directie de Administrare a Pietelor si Targurilor din perioada 2008-2009, faptul ca: “ Interpretarea Curtii de Conturi fata de faptul ca DAPT ar avea datorii financiare catre Consiliul Local este abuziva pentru ca DAPT avea alte tipuri de datorii, care constau in cota de 50% din datoriile pe care DAPT le avea in afara de cele inregistrate la CLM.  Legislatia din Romania nu mentioneaza o astfel de abordare in sensul ca intr-adevar, Institutiile Publice si cele care erau asimilate cand era DAPT-ul, nu aveau voie sa indexeze salariile daca aveau datorii financiare, si aceasta datorie nu este financiara. Noi am indexat in fiecare an cu acordul Ordonatorului Principal de Credite, a Primarului Municipiului Braila impreuna cu Directorul  Economic al institutiilor implicate. Aceasta indexare confirma ca nu exista datorii si nici nu existau in 2008”.

La momentul cand DAPT-ul era condus de Simona Draghincescu aceasta a incercat o conventie a platii esalonate pe un an de zile. Esalonarea nu a fost aprobata fapt care a dus la datoriile enorme pe care DAPT-ul le are la aceasta ora. Simona Draghincescu a mai declarat faptul ca platile datoriilor s-au facut la timp si conform legii in termen de 5 zile.

“Am solicitat permanent reesalonarea acestei datorii pentru ca ea nu se poate plati asa dint-o data. Daca ne acceptau cererea puteam plati 2.3 miliarde lei vechi pe an, dar nu s-a vrut”, a mai adaugat Simona Draghincescu.

O alta incercare a Directiei de a scapa de datorii a fost trecerea din domeniul privat in domeniu public a Pietei Viziru.

Costel Balan actualul director DAPT a declarat echipei InfoBraila ca:“ Demersurile catre Curtea de Apel Galati privind contestarea deciziei Curtii de Conturi au fost demarate.In momentul de fata se asteapta decizia in instanta”

Solutionarea problemei este asteptata si de angajatii DAPT care nu au certitudinea la momentul actual daca vor primi inapoi banii primiti in mod legal.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-