Published On: mar, Iul 31st, 2012

Amenzi de 21.400 lei date de OPC in doar patru zile

Share This
Tags

*COMISARII  DE LA PROTECTIA CONSUMATORULUI AU GASIT NEREGULI OPERATORILOR ECONOMICI DIN MUNICIPIU

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila a efectuat in perioada 25-29 iunie 2012 controale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a suplimentelor alimentare la zece operatori economici din judetul Braila.

In doar patru zile in urma controalelor au fost oprite temporar produse in valoare de 1.089 de lei si au fost aplicate avertismente si amenzi in valoare de 21.400 de lei.

Aceste sanctiuni au fost aplicate deoarece in urma controlului s-a constatat ca unele suplimente alimentare nu aveau inscrise pe ambalaj avertismentele prevazute, “a nu se lasa la indemana copiilor mici”, ”a nu se depasi doza zilnica recomandata”, sau “suplimentele nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat”.

De asemenea pe ambalajul acestor produse nu era inscrisa portia zilnica recomandata sau mentiunile privind doza de vitamine si minerale erau calculate incorect conform actelor normative.

Nereguli s-au gasit si la elementele de identificare privind adresa distribuitorului, procentul de ingrediente care apar in denumirea produsului sau elementele de identificare traduse in limba romana erau greu lizibile.

Unele suplimente alimentare erau comercializate sub forma de oferte si pachete promotionale fara a exista produsul singular sau de referinta. In cazul acesta, consumatorii nu aveau posibilitatea de a proba afirmatiile facute prin publicitatea efectuata.

In cursul lunii iunie 2012 s-au inregistrat la C.J.P.C. Braila 30 de sesizari si reclamatii in domeniul alimentar, bancar si prestari servicii, iar toate au fost solutionate in termen legal.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-