Published On: lun, Iul 23rd, 2012

Acord privind descentralizarea

Share This
Tags

*Primiul Ministru al Romaniei Victor Ponta ia in calcul impartirea Romaniei in sapte regiuni

“In cursul anului 2013, trebuie sa ajungem la un acord privind descentralizarea. Judetele trebuie sa ramana, dar trebuie sa formam regiuni care sa primeasca cat mai multe atributii de la Guvern. Lucrurile care tin de dezvoltare, sanatate, economie sa vina la regiuni” a declarat Victor Ponta in cadrul unui miting in Miercurea Ciuc.

Suprafata Romaniei va fi impartita in sapte regiuni astfel: Regiunea Sud-Est va cuprinde judetele Vrancea, Buzau, Galati, Braila, Tulcea si Constanta. Regiunea Sud va cuprinde judetele Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov, Ialomita, Calarasi si Teleorman. Regiunea Sud-Vestica judetele Valcea, Olt, Dolj, Gorj si Mehedinti. Regiunea Vestica judetele Arad, Hunedoara, Caras-Severin, si Timis. Regiunea Centrala judetele Alba, Mures, Harghita, Covasna, Sibiu si Brasov. Regiunea Nord-Vestica judetele Bihor, Satu-Mare, Salaj, Maramures, Bistrita-Nasaud si Satu-Mare, iar Regiunea Nord-Estica judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui.

In momentul de fata Romania este impartita in opt regiuni care au la baza un fundament istoric. Considerand ca aceasta impartire nu deserveste interesele Romaniei la standardele dorite, alesii nostri doresc eficientizarea domeniului sanatatii, dezvoltarii si a economiei printr-o noua organizare.

Regiunile astfel formate vor primi atributii directe din partea Guvernului.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-