Published On: lun, Iul 23rd, 2012

243 de braileni beneficiaza de ajutor social

Share This
Tags

In prezent la Directia de Asistenta Sociala Braila sunt 243 de titulari care beneficiaza de venitul minim garantat.

Aceste persoane sunt din randul celor fara venituri, familiile si persoanele singure ale caror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin ordonanţa de urgenta. Cuantumul ajutorului social se stabileste ca diferenta intre nivelul venitului minim garantat si venitul net lunar al familiei sau persoanei singure.

Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta ISR a carui valoare este stabilita prin lege la 500 lei.

Nivelurile pentru VMG pentru o persoana este de 125 de lei calculata la 0.25 x ISR. O familia formata din 2 persoane primeste suma de 225 lei, cea  formata din 3 persoane primeste 313 lei, o familia formata din 4 persoane beneficiaza de 390 lei lunar, iar o familie formata din 5 persoane ajunge la suma de  462 lei.

Pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, ajutorul social se mareste cu 0.062 x ISR = 31 lei.

Pe langa venitul minim garandat aceste persoane beneficiaza si de ajutor pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece din lunile noiembrie – martie, cand vor plati cu 58 de lei mai putin la factura de la Distri Gaz.

Ajutoarele alimentare comunitare din noiembrie 2011 au fost oferite familiilor sau persoanelor singure beneficiare de venit minim garantat, somerilor care beneficiaza de indemnizatie de somaj, pensionarilor ale caror venituri sunt sub 400 de lei si persoanelor cu handicap grav, adultilor si copiilor neinstitutionalizati.

Ajutoarele alimentare au constat in 13 kg de faina, 9 kg de malai, 5 pachete de paste fainoase, 10 pachete de biscuiti, 8 kilograme de orez si 1, 5 kilograme de lapte praf.

Pe langa aceste persoane, de ajutorul social beneficiaza si batranii de la caminele Sfantul Nicolae unde sunt 81 de asistati, Sf. Apostoli Petru si Pavel cu un numar de 96 de asistati, Centrul de asistenta paleativa Sf. Maria unde sunt 143 de persoane care beneficiaza de ajutor social, Centrul de gazduire in regim de urgenta unde sunt 85 de persoane, dar si Centru de batrani de la Lacu Sarat.

Printre persoanele care primesc ajutor social sunt si un numar de 856 persoane cu handicap si cu asistenti personali.

Ajutoarele sociale vor fi acordate si in urmatorii ani.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-