Published On: mar, Iul 10th, 2012

24 de persoane dupa gratii

Share This
Tags

*Membrii retelelor DODA si FASCHI acuzati de trafic cu tigari de contrabanda

Politistii de la Crima Organizata impreuna cu procurorii DIICOTau finalizat ancheta privind ce  pare a fi cea mai mare retea de contrabanda de tigari din Republica Moldova si Ucraina care opera cu ajutorul unor cetateni moldoveni si complicitatea unor lucratori vamali si ai Politiei de  Frontiera de la PCTFGalati-Giurgulesti si vinzatori stradali si distribuitori.

Vor fi chemati in fata instantei  24 de persoane care aveau roluri diferite in reteaua de lideri sau distribuitori ei fiind vinzatori stradali, afaceristi sau angajati ai statului.Dintre angajatii complici se numara Eugen PAna subofiter ISU Galati ,Georgel Dobre subofiter IJJ Braila  si Daniel Mihalache  militar angajat .De asemenea vor fi chemate si 2 persoane cu cetatenie dubla romana si moldoveneasca si anume Iurie Dulgher si Sergiu Orzea.

Aceste persoane au reusit sa prejudicieze statul roman prin revinderea unei cantitati de peste  350.000 de pachete de tigari cu suma de 3.325.237 RON in perioada 23 iunie 2011 -17 ianuarie 2012.

*Fiecare membru al retelei avea o sarcina bine definita, astfel incat afacerea sa fie protejata

Cercetarile au pornit in iulie 2011 in urma unor inregistrari de convorbiri telefonice, procese verbale de prindere in flagrant si inregistrari video realizate in timpul anchetei. Pentru transport se foloseau masini modificate care puteau duce 2000 pachete si pentru stocare se foloseau apartamente inchiriate si cumparate astfel obtinindu-se cistiguri din neplata taxelor vamale si accizelor. Pe partea de distributie cei mai activi au fost clanul Doda din Viziru 1 si clanul FAschi .

Procurorii DIICOT au precizat ca sursele de aprovizionare era Georgel Dirjan partener cu Lucian  Iordache zis si “Faschi “ om de afaceri si Iulian Valentin Voineagu .Alte surse communicate de DIICOT au fost Remus Damian, Vasile Grosu ,cele 2 persoane  cu dubla  cetatenie Iurie Dulgher si Sergiu Orzea si angajatul Mapn din Galati George  Mihalache .Sergiu Orzea era o de legatura dintre cele 2 subgrupuri unul fiind format din Pana Eugen si  Pana  Nicolae si celalalt  grup din Braila era aprovizionat  de Rentz Doru care distribuia catre clanul Doda si alti cumparatori.

Practi de aducerea tigarilor si transportul  intre Braila si Galati  se ocupau Remus Damian, Iurie  Dulgher, Nicolae Pana, Lucian Iordache, Sergiu Orzea si alte persoane neidentificate care erau in legatura directa cu Georgel Dirjan. O alta retea era compusa din VasileGrosu si  Daniel Mihalache din Galati care distribuiau in zona Brailita prin alte 4 persoane la care revindeau si anume Anisoara Craciun, Angelica Chiriac, Iulian Valentin Voineagu si Liliana Voineagu.Cei implicati in afacere erau rude sau cunostinte, foloseau cartele pre-pay ale caror numere nu le cunosteau decit cine avea nevoie pentru a nu se dezvalui prea multe informatii despre retea cind  era cineva prins. Fiecare cunostea despre afacere doar strictul necesar si se foloseau termeni si  coduri cunoscute  doar de membrii  retelei. tigarile Winston se numeau “albe”  sau “gaina alba”  sau w, plugarul, aratura taranul si mt se numeau maturi muraturi mama-tata.

Aprovizionarea retelei de vanzatori stradali se facea cu masinile liderilor care erau parcate in zonele de distributie sau cu ajutorul unor taximetristi. Vanzatorii stradali primeau pentru o zi de munca 30 RON posibil comision din vanzari. De asemenea pentru a descuraja concurenta se  recurgea la violenta sau se faceau denunturi la politie.

Iurie Dulgher avea legaturi cu complicii din vama si introducea marfa in tara de unde Remus Damian si George Tudorie. Remus Damian distribuia in nordul judetului Galati si in Braila prin Georgel Dirjan si Daniel Panescu. George Tudorie distribuia exclusiv Galati-Sendreni-Branistea

Prin prinderea in flagrant s-au recuperat 15000 pachete de tigari care au cauzat un prejudiciu statului roman de 115000 si din perchezitii in apartamente si marfa confiscata de la vanzatorii stradali s-au recuperat 1700 pachete care au cauzat un prejudiciu vamei Galati de 15000 RON.

Comentarii

comentariu

About the Author

-