Published On: lun, Iul 9th, 2012

Pretul drogurilor la Braila: 100 de grame de cocaina/110 eruro gramul

Share This
Tags

*Inspectorii de la Crima Organizata au patruns in cea mai mare retea de trafic de droguri din Braila

Gruparea se ocupa cu vinderea drogurilor de risc si mare risc cum ar fi cocaina si cannabisul. In urma cercetarilor efectuate sub acoperire de catre inspectorii DIICOT si cei din cadrul Crimei Organizate acestia au descoperit in strada Danubiului numarul 13 un adevarat depozit de droguri.

Dupa 3 luni de urmariri si filaj, cinci indivizi din cadrul retelei au fost fost arestati din imobilul de pe strada Petru Maior numarul 27, avand asupra lor cocaina.

Anchetatorii au stabilit ca liderul gruparii este Constantin Ciprian Geanu in varsta de 32 de ani din Braila. In prezent el risca intre 10 si 20 de ani de inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Stefan Geanu, fratele liderului gruparii dar si partenerul sau de afaceri se afla si el inchis, acesta fiind acuzat de tranzactiile directe de cocaina care se produceau in interiorul retelei.

*Reteaua de traficanti era foarte bine pusa la punct. Fircare membru avea o sarcina bine definita astfel incat lucrurile sa nu scape de sub control

Danut Gabriel Spirea, Ionut Cosmin Mihalcea, Alexandru Ionut Neagu si Florin Radu erau cei care se ocupau de retea astfel incat, cumparatorul sa nu ajunga niciodata la seful gruparii sau sa stie vre-un amanunt despre provenienta drogurilor.

Astfel, Spirea era cel care asigura legatura intre Mihalcea si liderul gruparii, conducand cumparatorii la vanzator si avand grija ca acestia sa nu fie persoane considerate dubioase in anturajul lor. Neagu era cel care se ocupa de primirea marfurilor in depozit si facea legatura intre Geanu si Neagu.

In data de 4 aprilie anul curent, DIICOT a reusit sa-si infiltreze un agent sub acoperire in cadrul retelei de traficanti, demarand astfel investigatiile asupra provenientei drogurilor.

*Flagrant organizat in vederea anihilarii retelei de traficanti

Din aprilie si pana in prezent, DIICOT impreuna cu cei de la Crima Organizata, au reusit cu succes sa duca la capat o serie de tranzactii intre membrii retelei si agentii aflati sub acoperire.

Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, Tribunalul Braila a emis mandate de arestare preventiva pentru cei cinci membrii ai retelei. Acestia urmeaza sa fie cercetati pentru constituirea intr-un grup infractional organizat si trafic de droguri de mare risc.

Inculpatuii sunt reprezentati de avocatul Mircea Costanda, decanul Baroului Braila, care a declarat ca se asteapta la o pedeapsa minima pentru clientii sai din moment ce si-au recunoscut vina si nu au antecedente penale.

Unul din liderii gruparii, Stefan Geanu a declarat in instanta ca drogurile provin din Italia si au fost procurate contra sumei de 3.000 de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-