Published On: joi, Iul 26th, 2012

“Sunteti pe nisipuri miscatoare!”

Share This
Tags

* Fotin Roxana, director al CJAS Braila, a fost atentionata de prefecta Mihaela Marcu in legatura cu declaratiile sale privind serviciile medicale pentru persoanele varstnice

In cadrul conferintei din data de 26 iulie privind nevoile medicale ale persoanelor varstnice, Fotin Roxana a creat un moment de confuzie printre cei prezenti, care asteptau ultimele informatii despre schimbarile si neajunsurile sistemului medical actual.

Intrebata cum va functiona reteta electronica nou implementata printre medicii de familie, directoarea CJAS nu a putut oferi informatiile solicitate, sugerand in schimb accesarea unui anumit Tel Verde, pe care nu-l avea la dispozitie. Dupa ce aceasta a trimis catre site-ul oficial CJAS, interventia Mihaelei Marcu a sunat dur: “ E jenant. Cati dintre cei prezenti dispun de calculatoare si stiu sa acceseze un site? ”. Reactia celor prezenti nu a fost satisfacatoare.

Nici pe tema cazurilor de absenta a medicilor de familie din cabinete, Fotin Roxana nu a putut oferi explicatiile necesare. Desi conform declaratiei sale aceste cazuri se afla in atentia corpului de verificari al Casei, aceasta nu i-a putut informa pe cei prezenti in legatura cu numarul exact de verificari infaptuite in primele 6 luni.

Din cele reiesite din spusele ei, reclamatiile pacientilor in legatura cu astfel de situatii nu pot primi un raspuns in timp util. Mihaela Marcu i-a atras atentia in legatura cu lacunele din declaratia sa: “Doamna director, sunteti pe nisipuri miscatoare!”

La momentul actual, procentul populatiei cu varsta de peste 60 de ani din Judetul Braila, inscrisi la medicii de familie, se ridica la 22,10% din totalul populatiei, fiind in numar de 78.500 de persoane. Acestia sunt distribuiti intre 97 de cabinete in mediul urban si numai 46 in mediul rural.

Cipriana Botez

Comentarii

comentariu

About the Author

-