Published On: vin, Iul 13th, 2012

“Sa nu-i fie frica de romani, sa aiba curajul sa cheme oamenii la vot!”

Share This
Tags

Senatorul Ion Rotaru a tinut sa faca o serie de observatii in cadrul conferintei de presa in ceea ce priveste referendumul din 29 iulie, plecand de la ideea ca persoanele din diaspora manifesta un interes major privind intamplarile din aceasta perioada dar si faptul ca institutiile trebuie sa isi exercite atributiile si competentele in conformitate cu legea. “Vreau sa fac cateva consideratii referitor la ceea ce se intampla astazi, referitor la modul in care este vazuta actiunea care tine de referendum, in general in tara si de pozitia Uniunii Europene in ansamblu. Este un lucru bun ca persoanele plecate afara din tara sunt interesate de ceea ce se intampla in tara, ca e nevoie ca institutiile statului sa isi faca datoria conform atributiilor si competentelor pe care le au”, a declarat senatorul Ion Rotaru.

Deputatul Mihai Tudose, este de parere ca presedintele suspendat al Romaniei, trebuie sa aiba curaj sa tina piept electoratului in data de 29 iulie. Traian Basescu nu se teme de pierderea pozitiei sale chiar daca populatia a avut de pierdut atat la pensii cat si la salarii. “Daca Traian Basescu nu se teme de propriul scaun si apara interesele Romaniei, sa fie de acord sa se realizeze acest referendum, iar populatia sa decida care este starea de spirit, daca sunt multumiti de micsorarea pensiilor si a salariilor, daca sunt de acord cu umilintele, suferite in acesti ani, daca sunt de acord cu prestatia Presedintelui in acesti ani,” a declarat Mihai Tudose.

Deputatul PSD, face un apel catre toti brailenii din municipiu si din judet si ii indeamna pe acestia sa iasa la vot constientizand faptul ca este un moment important si esential. Tudose isi manifesta convingerea ca romanii vor iesi in numar mare la vot si atunci se va vedea dorinta reala a electoratului in Romania.

“Eu cred ca datoria noastra de cetateni este aceea de a iesi la vot, la referendum si facem apel la toti brailenii din municipiu si din judet, pentru a constientiza ca este un moment important, iar prezenta la vot este esentiala. Eu am convingerea ca romanii vor iesi in numar foarte mare la vot si atunci vom afla care este rezultatul. Facem apel la Presedintele Traian Basescu sa participe la vot si sa nu ii fie frica de romani, sa dea dovada in aceasta perioada ca are curajul pe care si l-a asumat dintotdeauna de a chema oamenii la vot si sa nu ii indemne sa nu vina la vot si atunci vom vedea ca rezultatele referendumului vor fi pentru demiterea Presedintelui,” a conchis Mihai Tudose.

* Nu se pune problema unui referendum de doua zile

Din cauza faptului ca s-a vehiculat zvonul ca presedintele suspendat ar putea scapa de demitere daca la urne nu se prezinta jumatate plus unu din cetatenii cu drept de vot din Romania, se doreste organizarea referendumului in doua zile, respectiv sambata 28 iulie si duminica 29 iulie. Senatorul Ion Rotaru a precizat: “Chestia asta genereaza si o mare suspiciune, a ramane noaptea urnele de vot e o problema care ar da apa la moara si ar fi un motiv serios de a contesta rezultatele, deci e o chestiune cu doua taisuri”

Sondajele facute indica o prezenta la vot de peste 65%. Indiferent de hotararea care se va lua privind iesirea electoratului la urne, oamenii ar trebui sa demonstreze ca au puterea de a schimba ceva.Traian Basescu ar trebui sa fie caracterizat de oameni prin activitatea lui din timpul celor opt ani de mandat si douazeci si doi de ani de politica, deputatul Mihai Tudose fiind de acord cu aceste lucruri in declaratia lui: ”Eu cred ca indiferent de ceea ce se va hotari vis-a-vis de numarul participantilor la vot, avem ocazia sa demonstram daca suntem tari sau suntem moi. Noi nu trebuie sa explicam romanilor cine este Traian Basescu, ci sa amintim acestora anumite chestiuni legate de activitatea lui in acesti opt ani de mandat si in cei douazeci si doi de ani de politica.”

Indiferenta democrat-liberalilor va fi stopata prin prezenta lor la vot a electoratului in cadrul referendumului, pentru ca nu se pot uita masurile de austeritate pe care poporul roman le-a inghitit fara nicio explicatie pe perioada Guvernului Boc.

Cele doua obiective sunt foarte clare, constand in convingerea romanilor de a participa la vot si reamintirea jocurilor lui Traian Basescu .

“In ceea ce ma priveste ii indemn pe braileni sa vina la vot, nu imi doresc un vot in doua, trei zile si sper sa transam treaba asta intr-o singura zi pentru ca asa mi se pare normal”, a mai adaugat deputatul Mihai Tudose.

Cu certitudine referendumul din data de 29 iulie este unul dintre cele mai controversate evenimente politice din ultimii 8 ani, in Romania, dovada fiind reactiile presei internationale vis-à-vis de situatia actuala.

Costina Anghel, Ilona Fetti

Comentarii

comentariu

About the Author

-