Published On: mie, Iul 11th, 2012

“Romania este o tara normala”

Share This
Tags

*Presedintele interimar Crin Antonescu si-a preluat in forta mandatul

Acesta a avut deja o serie de intalniri cu Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu dar si cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

In ceea ce priveste intalnirea cu ambasadorul SUA, Crin Antonescu a declarat ca a fost vorba de o discutie in regim informal, avand in vedere ca majoritatea statelor sunt induse in eroare de catre opozitie, dorindu-se implementarea unei asocieri cu lovitura de stat. Ambasadorul se pare ca a luat la cunostinta informatii privind legea in Romania si prevederile Constitutitei, fiind de acord cu ceea ce se petrece la momentul actual, intr-un stat democratic.

In ceea ce priveste posibilitatea de a gratia pe cineva, in acest caz persoana lui Adrian Nastase, Crin Antonescu a declarat ca nici nu poate fi vorba de asa ceva, Romania avand probleme mult mai mari de rezolvat in aceasta perioada.

*Prioritatile presedintelui Crin Antonescu

Seful statului a declarat ca principalele prioritati ale sale in perioada imediat urmatoare tin de intalnirile cu memrii celorlalte state, membre ale Uniunii Europene, datorita confuziei produse in unele medii diplomatice cu privire la ceea ce se intampla la momentul actual in Romania. Acesta este de parere ca deciziile luate de Curtea Constitutionala Romana au clarificat confuziile create vis-a-vis de tara noastra la nivel international.

Principala preocupare a lui Crin Antonescu, dar si a ministrilor in functie tine de independenta justitiei in raport cu factorul politic. Presedintele a mai precizat faptul ca nu doreste sa afecteze in vre-un mod buna desfasurare a justitiei in tara noastra.

Printre intalnirile care le-a avut de la preluarea mandatului se numara si discutia cu presedintele suspendat, Traian Basescu. Se pare ca trei sferturi de ora au fost suficiente pentru dezbaterea principalelor probleme ale statului.

Nici premierul Victor Ponta nu a fost absent de la intalniri, acesta facand asigurari in ceea ce priveste buna desfasurare a referendumului in data de 29 iulie.

*”Situatia Romaniei nu e una de criza, nu e una exceptionala, e una normala”

Presedintele Crin Antonescu a declarat in cadrul primei sale declaratii de la preluarea mandatului, faptul ca Romania este o tara puternica, care va dovedi acest lucru in cadrul referendumului. Atat seful statului cat si guvernatorul Bancii Nationale au confirmat faptul ca, tinand cont de factorii externi, Romania se afla intr-o perioada economica normala, ambii trecand in revista situatia actuala.

Antonescu a mai precizat faptul ca Romania este un stat democratic, de drept, ale carui prevederi constitutionale si legale functioneaza normal. Seful statului a adaugat faptul ca isi cunoaste foarte bine atributiile si ca nu face nicio confuzie intre presedintele interimar si cel ales de popor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-